Μοιρασμένα πρόσημα και κίνησε μέσα σε ένα εύρος ολίγων μονάδων είναι η εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου σήμερα, με τους αγοραστές να παραμένουν επιλεκτικοί και τους πωλητές να δείχνουν ότι εστιάζουν πλέον σε ελάχιστους τίτλους.

Άλλωστε τα μόλις 7 εκατ. τεμάχια που έχουν διακινηθεί αποτυπώνουν την επιφυλακτικότητα που επικρατεί σε μια αγορά που αναζητά καταλύτες για να διαμορφώσει την επόμενη ημέρα μιας αρκετά καλής ανάκαμψης από τα μέσα του Ιουλίου.

Ο γενικός δείκτης παραμένει στη ζώνη των 915 μονάδων, με τους πωλητές όμως να έχουν τα ηνία, αλλά να μην δείχνουν ότι σκοπεύουν να δοκιμάσουν τις στηρίξεις. Έτσι σε ένα τέτοιο περιβάλλον χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, οι περισσότεροι τίτλοι δεν έχουν εδραιώσει κάποια κίνηση, αφού το εύρος της διακύμανσης αλλάζει εν ριπή οφθαλμού.

Στο επίκεντρο ενέργεια και κατασκευές

Στο επίκεντρο βέβαια παραμένει ο ενεργειακός και ο κατασκευαστικός κλάδος, όχι μόνο γιατί μακροπρόθεσμα έχουν να δώσουν αρκετές αποδόσεις λόγω του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και για την περίοδο ανακατατάξεων που διανύουν. Από το «κάδρο» δεν μπορεί να λείψει ο τραπεζικός κλάδος, στον οποίο επικρατεί ένα άτυπο rotation για τη διατήρηση των 565 μονάδων του κλαδικού.

Σε επίπεδο επομένως τίτλων, αυτοί που ασκούν πιέσεις στην αγορά είναι οι ΟΤΕ, Μυτιληναίος και Ελληνικά Πετρέλαια, καθώς οι απώλειες τους είναι πάνω από το 1%, ενώ έντονα πτωτικά κινούνται και οι Σαράντης και Titan. Από την άλλη όμως, ο Ελλάκτωρ κερδίζει 1,54%, με τη Eurobank να είναι στο +1,06% και τη ΔΕΗ στο +0,99%. Σημαντικές στηρίξεις προσφέρει και η Coca Cola με +0,72%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών