Κριτική για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στον Οικονομικό Ταχυδρόμο.

Όπως τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, τα μέτρα Μητσοτάκη είναι υπέρ των πλουσίων και των ευκατάστατων κάνοντας μνεία για οικονομική ανισότητα.

Για τα μέτρα Μητσοτάκη

Ερωτηθείς ο κ. Τσακαλώτος για το τί θα έκανε αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «θα κάναμε ότι κάναμε με τα μνημόνια όπου μειώσαμε τον δημοσιονομικό χώρο ανάμεσα σε δαπάνες και μειώσεις φόρους» καθώς και στοχευμένη πολιτική για να αντιμετωπιστεί η ανισότητα.

Ο κ. Τσσκαλώτος υπενθύμισε ότι παρά το γεγονός ότι είμασταν 3 χρόνια στα Μνημόνια και ένα χρόνο εκτός, καταφέραμε να μειώσουμε τις ανισότητες, μειώσουμε τη φτώχεια καθώς και την παιδική φτώχεια.

Για την ανάπτυξη

Το γεγονός ότι έχουμε ανάπτυξη είναι καλό αλλά πρέπει να βιώσιμη και δίκαιη, τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ υπογράμμισε ότι αν η ανάπτυξη δεν θα είναι δίκαιη, δεν είναι βιώσιμη.

Αν επιμένεις στις ανισότητες και δεν ανεβάζεις τον κατώτατο μισθό, δεν κάνεις πιο ευέλικτη την εργασία, τότε αυτή η ανάπτυξη έχει «κοντά ποδάρια» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Ερωτηθείς για τις εξαγγελίες Τσίπρα το απόγευμα σημείωσε ότι η μεσαία τάξη είναι ένα θέμα στο οποίο επικεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει και της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Για εκλογές

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι θα έχουμε εκλογές το 2022.

«Πιστεύω ότι δεν θα θέλει η κυβέρνηση να καταθέσει προσχέδιο προϋπολογισμού το 2022 για το 2023 που θα έχουμε το καινούριο σύμφωνα σταθερότητας μετά από τις γερμανικές εκλογές».

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου και η Google ψηφιοποιούν το πρόγραμμα «ΜΟΡΙΑΣ ‘21»
Plus |

Το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου και η Google ψηφιοποιούν το πρόγραμμα «ΜΟΡΙΑΣ ‘21»

Γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού  ΜΟΡΙΑΣ ’21, προσκαλεί ανθρώπους από όλο τον κόσμο ν’ ανταμώσουν στην Πελοπόννησο, όπου εδραιώθηκε ο Ελληνικός Αγώνας της Ανεξαρτησίας

Τσιόδρας – Η αποτελεσματικότητα όλων των εμβολίων ανά ηλικιακή κατηγορία
Υγεία |

Τσιόδρας – Η αποτελεσματικότητα όλων των εμβολίων ανά ηλικιακή κατηγορία

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στα ποσοστά αποτελεσματικότητας των εμβολίων έναντι σοβαρής νόσησης και θανάτου που παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα και μετά την κυριαρχία της μετάλλαξης Δέλτα.