Την ώρα που η εφοδιαστική αλυσίδα στη Βρετανία τελεί ήδη υπό πίεση κάτω από τις αλλεπάλληλες ανατιμήσεις στις τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου, παράλληλα με τις ελλείψεις σε προσωπικό και τις επιπτώσεις του Brexit, ο βρετανός υπουργός Μικρών Επιχειρήσεων, Πολ Σκάλι, τον οποίο επικαλείται το Reuters, καθησυχάζει τους καταναλωτές ότι η χώρα δεν επιστρέφει σε έναν «χειμώνα δυσαρέσκειας» απεργιών και ελλείψεων ρεύματος, της δεκαετίας του ’70.

Μετά την έλλειψη διοξειδίου του άνθρακα, εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετώπισαν μονάδες παραγωγής, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να επεκτείνει την κρατική υποστήριξη για να αποτρέψει την έλλειψη πουλερικών και κρέατος, καθώς χωρίς διοξείδιο του άνθρακα δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα σφαγεία.

Η Tesco, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, προειδοποίησε ότι η έλλειψη οδηγών φορτηγών ενόψει των Χριστουγέννων θα οδηγήσει σε πανικό αν δεν ληφθούν μέτρα.

Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, τα ράφια με ανθρακούχα ποτά και νερό στα σούπερ μάρκετ έχουν μείνει άδεια και οι παραγωγοί γαλοπούλας έχουν προειδοποιήσει ότι οι οικογένειες μπορεί να κάνουν Χριστούγεννα χωρίς την παραδοσιακή γαλοπούλα, εάν συνεχιστεί η έλλειψη διοξειδίου του άνθρακα.

Εκπρόσωπος του δεύτερου μεγαλύτερου παίκτη στη βρετανική αγορά, της Sainsbury’s, δήλωσε ότι «η διαθεσιμότητα μπορεί να διαφέρει σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων, αλλά είναι διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις».

Λιανέμποροι και αγρότες επισημαίνουν την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ως έναν βαθμό η έλλειψη εργατικού δυναμικού σε καίριους τομείς – ιδιαίτερα φορτηγά, μεταποίηση και συγκομιδή προϊόντων – που έχουν προκαλέσει προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου ήρθε να επιδεινώσει την ήδη δύσκολη κατάσταση.

Κάτι παραπάνω από ένα μήνα πριν ο Μπόρις Τζόνσον φιλοξενήσει παγκόσμιους ηγέτες στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα η Drax Group Plc, ανακοίνωσε ότι μπορεί να λειτουργήσει τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα, ενώ είχε προγραμματίσει να τους κλείσει του χρόνου.

Η Βρετανία διαπραγματεύεται με την ανεξάρτητη αρχή για την αγορά φυσικού αερίου και ενέργειας OFGEM, για το αν θα αυξήσει τις μέγιστες τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας για τους καταναλωτές, ανέφερε ο ίδιος υπουργός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Adidas: Κοντράρει τη Nike στη μάχη για την Gen Z
Διεθνή |

Σκληρό πόκερ για την Gen Z - Πώς η Adidas κοντράρει τη Nike στη μάχη για την κατάκτησή της

Φαίνεται πως η ανάπτυξη της Adidas ξεπερνάει αυτήν της Nike για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια το 2024 - αυτό σημαίνει ότι το γερμανικό sports brand θα παραμεινει για μερικά ακόμη χρόνια στην κορυφή