Αυξήθηκαν σημαντικά τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, καθώς η αστυνομία είχε ενδείξεις για ενδεχόμενη επίθεση από εγκληματίες  του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, σύμφωνα με δημοσίευμα ολλανδικής εφημερίδας De Telegraaf, η οποία επικαλείται πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Κυβερνητική πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της De Telegraaf. Οι ολλανδικές αρχές εθνικής ασφαλείας αρνήθηκαν να το σχολιάσουν. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όταν ρωτήθηκε σχετικά δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι : «Η ασφάλεια και η προστασία είναι θέματα που δεν πρέπει να συζητιούνται ποτέ δημόσια».

Αν και τα επεισόδια με πυροβόλα όπλα είναι σπάνια στην Ολλανδία, οι φόνοι και η βία που συνδέονται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών έχουν γίνει κάτι συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια, καθώς άνθρωποι του υποκόσμου ανταγωνίζονται για να επεκτείνουν τη δράση τους.Τον Ιούλιο ο γνωστός Ολλανδός αστυνομικός συντάκτης, Πέτερ Ρ. ντε Βρις, πυροβολήθηκε  μέρα μεσημέρι στο Άμστερνταμ, μήνες αφού είχε αναλάβει ρόλο συμβούλου του βασικού μάρτυρα σε μια πολύκροτη υπόθεση ναρκωτικών. Μερικές ημέρες αργότερα ο δημοσιογράφος υπέκυψε στα τραύματά του. Ο πρώην δικηγόρος του εν λόγω βασικού μάρτυρα είχε δολοφονηθεί με παρόμοιο τρόπο το 2019 μπροστά στο σπίτι του στο Άμστερνταμ.

Η συντηρητική κυβέρνηση προσπαθεί να καταστείλει το οργανωμένο έγκλημα

Ο Ρούτε, η συντηρητική κυβέρνηση του οποίου έχει δεσμευθεί να καταστείλει το οργανωμένο έγκλημα, ανέκαθεν επεδίωκε να διατηρήσει ένα περιορισμένο επίπεδο προσωπικής προστασίας αφότου ανέλαβε πρωθυπουργός πριν από σχεδόν 11 χρόνια.

Συχνά τον βλέπει κανείς να μετακινείται με ποδήλατο προς και από το σπίτι του και κυβερνητικά κτίρια στη Χάγη και  περαστικοί τον πλησιάζουν για να βγάλουν μαζί του σέλφι ή για να του μιλήσουν.

Οι απειλές σε πολιτικούς δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στην Ολλανδία. Ο αντιισλαμιστής αντιπολιτευόμενος ηγέτης Γκέερτ Βίλντερς έχει αναγκασθεί, από το 2004, να ζει σε καταφύγιο και να περιβάλλεται από σωματοφύλακες εξαιτίας συνεχών απειλών κατά της ζωής του.Τους τελευταίους μήνες, πρόστιμα ή σύντομες ποινές φυλάκισης επιβλήθηκαν σε αρκετούς ανθρώπους σε όλη τη χώρα για απειλές προς υπουργούς και βουλευτές, κυρίως σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται κατά της Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης

Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».