«Προσωπικά πιστεύω ότι το bitcoin δεν έχει αξία». Αυτό επανέλαβε για ακόμη μία φορά ο Jamie Dimon, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Institute of International Finance, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι η τράπεζα θα εξακολουθήσει να παρέχει πρόσβαση στην αγορά κρυπτονομισμάτων για τους πελάτες της.

Ο Dimon έχει μείνει πιστός σε αυτή τη στάση από το Φεβρουάριο του 2019. Τότε η JPMorgan είχε αναφέρει ότι θα κυκλοφορήσει ένα ψηφιακό νόμισμα που ονομάζεται JPM Coin και τον Οκτώβριο του 2020, δημιουργώντας μια νέα μονάδα για blockchain. Τον Αύγουστο, άρχισε να δίνει στους πελάτες της πρόσβαση σε κεφάλαια κρυπτογράφησης.

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο Dimon έχει κρατήσει σταθερά τις αντι-κρυπτογραφικές του θέσεις. Μάλιστα, πιστεύει ότι το bitcoin μακροπρόθεσμα θα καταστεί παράνομο κάπου, όπως στην Κίνα, ή «οι ρυθμιστικές αρχές θα το ρυθμίσουν».

Το Bitcoin διαπραγματεύεται σήμερα περίπου στα 57.501 δολάρια, σύμφωνα με την CoinMarketCap, με αγοραία αξία άνω του 1 τρισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto