Στο πόδι βρίσκεται ξανά η Κρήτη. Δύο εβδομάδες μετά τον φονικό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι σημειώθηκε νέα δόνηση.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη (12/10) στις 12:24 έγινε σεισμός 6,3 Ρίχτερ με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο, νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης μίλησε στο Live News για την σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ωρών στην περιοχή του Λασιθίου και τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ωστόσο οι κάτοικοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Επίσης. ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ξεκαθάρισε ότι ο σημερινός σεισμός δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτόν του Αρκαλοχωρίου στις 27 Σεπτεμβρίου.

«Έγινε αισθητός μέχρι και στην Κύπρο»

Όπως δήλωσε, «ο σεισμός είχε πολύ μεγάλη διάρκεια, σχεδόν 2 λεπτά, λόγω του ότι ήταν ένας σεισμός με αντίστοιχο εστιακό βάθος και μέγεθος οδηγούν σε επιφανειακά σεισμικά κύματα τα οποία έχουν μεγάλη διάρκεια.

Υπήρχε φόβος για τη δημιουργία τσουνάμι μετά από τον σεισμό, ο οποίος όμως δεν επιβεβαιώθηκε μετά από την ανάλυση των δεδομένων των Γεωδυναμικού Ινστιτούτου» .

Σημείωσε πως αν και ο νέος σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και στην Κύπρο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και εφησύχασε το κοινό για την μετασεισμική ακολουθία αν και κάλεσε τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, ιδιαίτερα κοντά σε τυχόν παραπήγματα και χαλάσματα που προκλήθηκαν από τον κύριο σεισμό.

Όσων αφορά το ρήγμα της Θήβας, ανέφερε πως το μόνο που τον ανησυχεί είναι πως η Θήβα είναι μια πόλη που δεν είναι έτοιμη από απόψη στατικότητας κτηρίων και υποδομών για μεγάλο σεισμό.

«Έχει ταρακουνηθεί και όλο το νότιο Αιγαίο»

Νωρίτερα, στο MEGA είχε μιλήσει και ο  Ευθύμιος Λέκκας. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ εξήγησε πως πρόκειται για έναν επιφανειακό και αβαθή σεισμό, που έγινε αισθητός σε μεγάλη έκταση στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, το επίκεντρο του σημερινού σεισμού είναι 80 χιλιόμετρα μακριά από αυτόν του Αρκαλοχωρίου και προέρχεται από διαφορετικό κέντρο ενώ εξαιτίας των Ρίχτερ δόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι:

«Έχουμε εκδώσει ανακοίνωση για τσουνάμι αλλά όχι κάτι ανησυχητικό. Μιλάμε για 10 χιλ. νοτιοανατολικά της Ζάκρο. Το φαινόμενο έχει αφιχθεί και μπορεί να μην είναι ορατό σε κάποιες περιοχές. Ο σεισμός ήταν μικρός για να δημιουργήσει μεγάλο τσουνάμι. Εκτός από την Κρήτη έχουν ταρακουνηθεί και όλο το νότιο Αιγαίο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης