Στη Βουλή αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση για την διαχείριση της πανδημίας και όχι μόνο…

Αφορμή αποτελεί η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για την πανδημία η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να απαντηθεί την περασμένη Παρασκευή στην «Ωρα του Πρωθυπουργού», όμως αναβλήθηκε για σήμερα λόγω των προβλημάτων από την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Η συζήτηση είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί, και όπως εκτιμάται είναι πιθανό να επεκταθεί και πέραν των θεμάτων για την πορεία της πανδημίας συμπεριλαμβάνοντας τις καταγγελίες που ανταλλάσσουν το τελευταίο διάστημα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο την πρόταση που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση για εξεταστική επιτροπή σχετικά με τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ και τις δημοσκοπικές εταιρείες.

Η αντιπαράθεση για τις…λίστες

Η κυβέρνηση φέρεται να επιδιώκει ρελάνς με αντίστοιχη πρόταση που θα υπερβαίνει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τα στελέχη της Κουμουνδούρου ξιφουλκούν κατά της κυβέρνησης μέσω ενός επικοινωνιακού μπαράζ που έχει στόχο να συνδέσει σε θέματα διαφθοράς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον πρωθυπουργό με τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μετά την αποδοχή της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής για τις «λίστες Πέτσα» και την Opinion Poll, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει δική της πρόταση η ΝΔ για διεύρυνση της έρευνας της εξεταστικής, χαρακτηρίζοντας την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως ευκαιρία για να συζητηθεί τι έγινε στη χώρα με το δημόσιο χρήμα από το 2015, δηλαδή τη διακυβέρνηση Τσίπρα.

Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση – Παραμένει διψήφια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ 

«Η Νέα Δημοκρατία, η Κυβέρνηση, έχει αυτή την πρόθεση, να μπει στη συζήτηση και να δούμε όλα όσα έχουν συμβεί γύρω από τα ζητήματα αυτά από το 2015 και μετά» τονίζει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την πρόταση είναι να αλλάξει την ατζέντα της πολιτικής επικαιρότητας και διαμηνύει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

«Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο ν’ αρνηθούμε τη συζήτηση σε οποιοδήποτε επίπεδο, για θέματα που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας του Πολιτεύματος και της Δημοκρατίας, σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ή τον τρόπο με τον οποίο διενεργούνται και προβάλλονται οι δημοσκοπήσεις» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Η επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα

Σε ό,τι αφορά στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα για την πανδημία, ουσιαστικά κατατέθηκε έχοντας ως αιχμή το γεγονός ότι οι νεκροί από τον κοροναϊό έχουν ξεπεράσει τις 15.000 και με βάση την καθημερινή μακάβρια λίστα προκύπτει πως ανά εβδομάδα 300 πολίτες χάνουν τη ζωή τους από την πανδημία.

Μάλιστα αυτό το θέμα το είχε θίξει και στην ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα ο κ. Τσίπρας ενώ σε ανάρτησή του στο facebook είχε γράψει χαρακτηριστικά:

«Η επίκαιρη ερώτηση για την πανδημία που κατέθεσα στον κ. Μητσοτάκη, θα μπορούσε να συνοψιστεί σε τρεις λέξεις: Δεν πάει άλλο! Είναι πολύ βαρύς ο φόρος αίματος και δε γίνεται να κάνει πως δε βλέπει τι συμβαίνει.
-15.000 νεκροί.
-300 άνθρωποι, ένα ολόκληρο χωριό, κάθε βδομάδα.
Δε γίνεται να υποστηρίζει ή να προσποιείται ότι όλα βαίνουν καλώς. Να προσπαθεί με τους σπόνσορες της κυβερνητικής προπαγάνδας να επιβάλει την εντύπωση ότι η τραγωδία που ζούμε είναι φυσικό φαινόμενο. Ότι αυτός δεν έχει καμία ευθύνη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα