Η απόφαση των προμηθευτών αιθανόλης στη Βραζιλία να εντατικοποιήσουν την παραγωγή τους έχει δημιουργήσει μια φυγόκεντρο δυναμική εις βάρος της παραγωγής ζάχαρης, άρα και μια επίδραση στην τιμή της ζάχαρης (Νο 11), με δεδομένο ότι η ζήτηση παρέμεινε σταθερή σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ζάχαρης.

Εξάλλου, η συνεχιζόμενη προβληματική για την ενεργειακή κρίση οδηγεί σε άνοδο των ναύλων και αύξηση του κόστους, με τον Οργανισμό να έχει αναθεωρήσει τις προβλέψεις του για το έλλειμμα ζάχαρης από 2,65 σε 3,83 χιλιάδες τόνους.

Στο ταμπλό, αυτά μεταφράζονται σε μια ισχυρή ανοδική τάση 18 μηνών της τιμής του εμπορεύματος, που ήδη βρίσκεται σε υψηλά πενταετίας.

Η πρόσφατη αδυναμία να ξεπεραστούν τα 0,20 δολάρια ανά λίβρα, έχει οδηγήσει σε εγκλωβισμό της τιμής σε σφηνοειδή σχηματισμό, με κάτω άκρο τα 0,1850, εν είδει στήριξης και επιπέδου τοποθέτησης.

Ο στόχος είναι αφενός τα 0,2120, που οριοθετούν την αντίσταση στον εν λόγω σχηματισμό, αφετέρου το επίπεδο των 0,2310 έως το πρώτο τρίμηνο του 2022. Το στοπ βρίσκεται κάτω από 0,1740 σε κλείσιμο ημέρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News