Το ZujuGP είναι μια ανερχόμενη ψηφιακή κοινότητα που βασίζεται στο ποδόσφαιρο, με επικεφαλής τον γιο του μυστικοπαθούς επενδυτή από τη Σιγκαπούρη, Peter Lim και τον παγκόσμιο σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής έχει εμπλουτίσει τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύσεις με το hashtag #WritingTheFutureOfFootball και ενεργό σύνδεσμο στον ιστότοπο του ZujuGP.

Η νεοσύστατη επιχείρηση στοχεύει να ενισχύσει την επικοινωνία και το εμπόριο στην παγκόσμια κοινότητα τεσσάρων δισεκατομμυρίων θαυμαστών, επιτρέποντάς τους να παρακολουθούν ζωντανά παιχνίδια εικονικά, να αγοράζουν προϊόντα, να συνεργάζονται με παίκτες και να στοιχηματίζουν. Στοχεύει επίσης να διευκολύνει τους ιδιοκτήτες των συλλόγων, τους πράκτορες και τους σκάουτερ να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν ταλαντούχους παίκτες.

Ο 68χρονος Λιμ αγόρασε την ισπανική ομάδα Valencia CF το 2014 και είναι επίσης μέτοχος της αγγλικής Salford City FC. Ο γιος του, Kiat, είχε ξεκινήσει να εργάζεται στη δική του stealth tech startup που ονομάζεται Arc, ένας νέος τύπος κλειστού κοινωνικού χώρου.

Όπως γράφει το Bloomberg συχνά μιλούσε με τον πατέρα του για αυτό. Η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε σοβαρά τα οικονομικά της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας και οι Λιμς θεώρησαν ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή, χρησιμοποιώντας τεχνολογία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ZujuGamePlay θα είναι μια συναρπαστική πλατφόρμα για τους οπαδούς να παρακολουθούν μαζί παιχνίδια και να συνεργάζονται «σε μια πλήρως λειτουργική οικονομία που εκτείνεται στον πραγματικό και τον ψηφιακό κόσμο». Η εταιρεία το αποκαλεί footballverse, μια απάντηση στο metaverse του Facebook.

Το ZujuGP Exchange θα προσφέρει μια πλατφόρμα πρόσληψης όπου ταλέντα, επαγγελματίες και σύλλογοι προσλήψεων μπορούν να κάνουν επιχειρήσεις. Η εταιρεία λέει ότι θα το τροφοδοτήσει με τεχνητή νοημοσύνη και θα το εξασφαλίσει με τεχνολογία blockchain. Το ZujuGP Rank, τέλος, θα είναι μια ψηφιακή ακαδημία ποδοσφαίρου που προσφέρει προπόνηση επιδόσεων και εξειδικευμένες ασκήσεις.

Το Zuju είναι ένα παιχνίδι με το όνομα cucu, που σημαίνει κλωτσιές. Η καταγωγή του είναι το cuju, ένα αρχαίο κινεζικό παιχνίδι που θεωρείται η παλαιότερη καταγεγραμμένη μορφή ποδοσφαίρου.

Ο Ρονάλντο, ο οποίος έχει 356 εκατομμύρια θαυμαστές στο Instagram και 95 εκατομμύρια οπαδούς στο Twitter, εμφανίστηκε σε μια διαφήμιση του ZujuGP όπου μεταμορφώνεται σε Κινέζο πολεμιστή.

«Η Ανατολή και η Δύση μπορούν επιτέλους να συνδεθούν, κάτι που με κάνει να νιώθω ακόμα πιο ευτυχισμένος», είπε ο Ρονάλντο στην τελευταία του ανάρτηση στο Instagram, όταν παρουσίασε το ZujuGP.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport