Για πολλαπλά εμπόδια που καθιστούν δύσκολο στις γυναίκες να εργαστούν, κάτι που σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις, θα λειτουργήσει σαν τροχοπέδη στην ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς εργασίας και άρα την οικονομία ευρύτερα, έκανε λόγο η κυβερνήτης της Federal Reserve, Μισέλ Μπάουμαν.

Σύμφωνα με την κυρία Μπάουμαν, πολλές γυναίκες με μικρά παιδιά αναγκάστηκαν να σταματήσουν να δουλεύουν, καθώς δεν μπορούσαν να καλύψουν οικονομικά παιδικούς σταθμούς ή άλλα μέσα για τη φύλαξη των παιδιών.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας πολλοί εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας, μεταξύ τους και πολλές γυναίκες σταμάτησαν να δουλεύουν και δεν πρόκειται τελικά να επιστρέψουν ποτέ στην αγορά εργασίας, δημιουργώντας κενά που δεν έχουν καλυφθεί και δεν θα καλυφθούν εύκολα ή γρήγορα.

«Η απώλεια των εργαζομένων αυτών θα περιορίσει την παραγωγική δυνατότητα της οικονομίας και θα καταστήσει πολύ πιο δύσκολο, αν όχι αδύνατο, στο άμεσο μέλλον την επιστροφή της αγοράς εργασίας στα υψηλά επίπεδα απασχόλησης που παρουσίαζε πριν την πανδημία» προειδοποίησε η κυβερνήτης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, σε διαδικτυακή εκδήλωση που οργάνωσε η Richmond Fed.

Πάντως, ο χαμηλός ρυθμός ανάρρωσης της αγοράς εργασίας δεν φαίνεται πως θα εμποδίσει την Fed να προχωρήσει στο tapering, πιθανότατα κατά το συμβούλιο του εργόμενου μήνα. Η ίδια η κυρία Μπάουμαν απέφυγε να αναφερθεί στο ζήτημα του tapering.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή