Σε απεργία και συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε Τουρισμό και Επισιτισμό, διεκδικώντας μεταξύ άλλων συλλογικές συμβάσεις, επιδόματα ανεργίας για τους εποχικούς εργαζόμενους, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι στη Διονύσου Αεροπαγίτου.

Δυναμικό παρόν δίνουν οι διανομείς της Wolt με προσυγκέντρωση στα γραφεία της εταιρίας στη Συγγρού και μοτοπορεία στην Αεροπαγίτου. Μετά τον θάνατο ενός ακόμα διανομέα στη Θεσσαλονίκη μετά από τροχαίο, οι διανομείς αναφέρουν:

«Χθες ήταν ο 47χρονος συνάδελφος, αύριο μπορεί να είναι κάποιος από τους υπόλοιπους. Είμαστε αποφασισμένοι να μη δεχτούμε πλέον να βάζουμε μπροστά το
μηχανάκι και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε όρθιοι πίσω στην οικογένεια μας. Η αιτία δεν είναι η κακιά η ώρα, ούτε η κουλτούρα της ασφαλής οδήγησης. Αιτία είναι ότι η προστασία των διανομέων από τα εργατικά ατυχήματα θεωρείται κόστος για το κράτος και την εργοδοσία εμπόδιο μπροστά στον ανταγωνισμό και το κυνήγι του κέρδους.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρωνόμαστε με τα ψίχουλα που αποφασίζουν και να αναγκαζόμαστε για αυτό το λόγο να είμαστε στο δρόμο 10 – 14 ώρες για να βγάλουμε ένα αξιοπρεπές μεροκάματο.

Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά σε αυτή τη κατάσταση. Θα παλέψουμε οργανωμένα και μαζικά, όπως έκαναν και οι συνάδελφοι μας στην E-FOOD.

Διεκδικούμε:

• Αύξηση στη πληρωμή των παραγγελιών , χωρίς ΦΠΑ στα ηλεκτρονικά
φιλοδωρήματα., χωρίς μείωση των bonus .

• Οριοθέτηση των χιλιομετρικών αποστάσεων παραλαβής και παράδοσης.

• Μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για τους διανομείς, με παροχή όλων των απαραίτητων
μέτρων ατομικής προστασίας στην ευθύνη της εταιρείας.

• Κατάργηση της αξιολόγησης.

• Να απαγορευτεί η διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες»

Στην συγκέντρωση και στην μοτοπορεία έχουν φτάσει και ντελιβεράδες από την Efood για συμπαράσταση, καθώς τα αιτήματά τους είναι κοινά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση
Tax |

Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση

O υφυπουργός Εργασίας διαπίστωσε ότι η κάλυψη του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας από συμπληρωματική συνταξιοδοτική ασφάλιση υπολείπεται σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες