Για μεγάλη νίκη στην υπόθεση των συμβάσεων των εργαζομένων στο e-food κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) πιστώνοντάς της στα πρωτοβάθμια σωματεία και πρωτίστως στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Η ΠΟΕΕΤ αναφέρει τα εξής:

«Η ανακοίνωση της εταιρείας efood για άμεση σύναψη σύμβασης αορίστου χρόνου σε 2000 εργαζόμενους, αποτελεί τεράστια νίκη της Ομοσπονδίας μας, των Σωματείων μας, μα πάνω απ’ όλα των ίδιων των εργαζομένων.

Άμεσα υιοθετήσαμε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, προκηρύξαμε δύο κινητοποιήσεις όπου οι διανομείς συμμετείχαν μαζικά, πήραν την τύχη στα χέρια τους και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα.

Η ΠΟΕΕΤ δηλώνει πως θα είναι στο πλευρό τους μέχρι και ο τελευταίος συνάδελφος να έχει πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, όχι μόνο στην efood αλλά σε κάθε εταιρεία, σε κάθε χώρο δουλειάς.

ΑΥΤΗ Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ο αγώνας για να μην μείνει στα χαρτιά, όπως έγινε τώρα το Εργασιακό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης συνεχίζεται αδιάκοπα.»

Να σημειωθεί πάντως ότι η 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει για την Παρασκευή το συνδικάτο εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό νομού Αττικής και το ΣΒΕΟΔ γίνεται κανονικά σήμερα.

Η υποχώρηση της efood

Μετά το σάλο –κοινωνικό και πολιτικό- που ξέσπασε από την απόφαση της efood να μετατρέψει 115 συνεργάτες της σε «freelancer», η εταιρεία διανομής φαγητού, που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα όλες τις προηγούμενες μέρες, ανακοίνωσε χθες τις νέες αποφάσεις της σχετικά με τη στρατηγική που θα ακολουθήσει όσον αφορά τους εργαζόμενους της, αλλάζοντας εντελώς κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, ανακοινώνει ότι μεταφέρει όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προσλαμβάνοντας 2.016 εργαζόμενους στο efood με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους.

Επιπλέον, διατηρεί τα διευρυμένα δικαιώματα και τις πρόσθετες παροχές που απολάμβαναν, όπως για παράδειγμα την ιδιωτική ασφάλιση. Ταυτόχρονα, αναδιαμορφώνει τα κριτήρια αξιολόγησης τα οποία θα καθοριστούν και σε συνεργασία με τους διανομείς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα