Πριν… «καθίσει» καλά-καλά η σκόνη από την πολύκροτη ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης της Toshiba, σύμφωνα με την οποία ο μεγάλος ιαπωνικός όμιλος σκοπεύει να «σπάσει» σε τρία ξεχωριστά κομμάτια, άρχισαν ήδη οι πρώτες ενστάσεις από τους μετόχους της. Γεγονός που καθιστά αμφίβολο το κατά πόσο το σχέδιο τελικά θα προχωρήσει!

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο κυριότερος μέτοχος της, η Effissimo Capital Management, με έδρα τη Σινγκαπούρη, επεσήμανε πως έχει επιφυλάξεις για το σχέδιο με αποτέλεσμα να μην έχει αποφασίσει ακόμη οριστικά αν θα δώσει την έγκριση της.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά το θόρυβο που προκάλεσε ρεπορτάζ ιαπωνικού δικτύου που ανέφερε πως το fund, το οποίο ελέγχει το 9,9% της Toshiba, δεν πρόκειται να στηρίξει το σχέδιο.

Η Effissimo δεν αρνείται πως έχει επιφυλάξεις, αλλά εξηγεί πως θα λάβει τις τελικές αποφάσεις της πριν την έκτακτη γενική συνέλευση που θα διεξαχθεί την ερχόμενη χρονιά με στόχο τη συζήτηση του συγκεκριμένου σχεδίου.

Από την πλευρά της η ίδια η Toshiba, απαντώντας σε όλη αυτή την σεναριολογία, περιορίστηκε να δηλώσει με γραπτή ανακοίνωση της, πως προσβλέπει στις απόψεις που θα εκφραστούν από τους μετόχους, στους οποίους θα εξηγήσει αναλυτικά τα σχέδια της.

Θυμίζουμε πως η Toshiba ανακοίνωσε την Παρασκευή πως δρομολογεί τη ριζική αναδιάρθρωση της προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα της μετά από σωρεία σκανδάλων τα προηγούμενα χρόνια και στο πλαίσιο αυτό θα χωριστεί σε τρεις διαφορετικές εταιρείες. Μια κίνηση εξαιρετικά σπάνια για την παράδοση και τα δεδομένα της ιαπωνικής αγοράς. Η πρώτη εταιρεία θα επικεντρωθεί στην ενέργεια και τις υποδομές, η δεύτερη στις συσκευές και την αποθήκευση και η τρίτη ουσιαστικά θα αναπτυχθεί γύρω από την εταιρεία ημιαγωγών Kioxia.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή