Στη «γνώριμη» περιοχή των 920 μονάδων τελικά παρέμεινε το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, καθώς οι πωλητές έβαλαν σημαντικά εμπόδια στις προσπάθειες για μια κίνηση προς τα υψηλά του έτους, ήτοι προς τις 930 μονάδες.

Έτσι ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,57% στις 923,07 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να κλείνει κοντά στα 71 εκατ., χαμηλότερα από την εικόνα που έδωσαν οι πρώτες συναλλαγές.

Στήριξη από τις τράπεζες

Επί της ουσίας ο γενικός δείκτης σήμερα κατάφερε να αναιρέσει τη «ζημιά» από το εξαήμερο πτωτικό σερί με μόλις δύο ανοδικές συνεδριάσεις, ευρισκόμενος στο ίδιο σημείο με εκείνο στις 8 Νοεμβρίου. Σε αυτές τις δύο συνεδριάσεις το ΧΑ είχε στο πλευρό του τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος φάνηκε να έχει ολοκληρώσει επίσης τη διορθωτική του πορεία και να «δίνει υποσχέσεις» με την ανακατάληψη των 600 μονάδων στον κλαδικό του.

Τώρα αυτό που μπορεί να προβληματίζει την αγορά είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, η οποία μόνο καθησυχαστική δεν είναι. Και το σημαντικότερο είναι ότι ουδείς γνωρίζει εάν χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα που να περιορίζουν την οικονομική δραστηριότητα σε κλάδους ή περιοχές της οικονομίας, ενόψει μάλιστα της αυριανής ετυμηγορίας του οίκου αξιολόγησης Moody’s για την Ελλάδα. Στο προηγούμενο ραντεβού η Moody’s είχε τηρήσει «σιγή ιχθύος», δηλαδή σε εκείνο του Μαΐου, με την αξιολόγηση της Ελλάδας από τον οίκο να μην έχει αλλάξει από τον Νοέμβριο του 2020 όταν είχε προβεί σε αναβάθμιση κατά μία βαθμίδα, από το Β1, με θετικές προοπτικές.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΟΤΕ, ΔΕΗ και Alpha Bank ξεχώρισαν με τα άνω του 2% κέρδη τους, με τις Πειραιώς, Aegean, Eurobank, ΕΧΑΕ και Τέρνα Ενεργειακή να βοηθούν στο θετικό κλείσιμο της αγοράς. Στον αντίποδα, τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Jumbo έκλεισαν με απώλειες 1,26% και 1,18% αντίστοιχα, ενώ αρνητική ήταν και η παρουσία των ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Motor Oil, Coca Cola, Titan, Λάμδα, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών