Περιορισμένες προμήθειες σε πατατάκια έχει σχεδόν ένα στα τρία βρετανικά καταστήματα, σύμφωνα με στοιχεία από την εθνική στατιστική υπηρεσία (ONS) υστέρα από τις δυσκολίες παραγωγής που αντιμετώπισε μεγάλος προμηθευτής.

Η Walkers, η μεγαλύτερη στη Βρετανία εταιρία που παράγει πατατάκια, τμήμα της PepsiCo, αναγκάστηκε να μειώσει την παραγωγή του δημοφιλούς σνακ στις αρχές του μήνα ύστερα από προβλήματα στην αναβάθμιση πληροφοριακού συστήματος, προειδοποιώντας ότι μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες μέχρι την αποκατάστασή τους.

Περίπου το 4% των καταστημάτων τα οποία επισκέφθηκαν ερευνητές μεταξύ 12 και 15 Νοεμβρίου, δεν είχαν πολυσυσκευασίες προς πώληση ενώ το 26% είχαν περιορισμένες προμήθειες, σύμφωνα με έρευνα αγοράς της Kantar Public, που δημοσίευσε η ONS.

Ο κάθε Βρετανός καταναλώνει κατά μέσο όρο δύο πακέτα πατατάκια την εβδομάδα, σύμφωνα με την Kantar.

Οι κατεψυγμένες γαλοπούλες –που ήταν το πιο σπάνιο διαθέσιμο προϊόν την περασμένη εβδομάδα, όταν η έρευνα της Kantar δεν συμπεριέλαβε τα πατατάκια– είχαν χαμηλή ή και μηδενική διαθεσιμότητα στο 15% των καταστημάτων.

Η βιομηχανία πουλερικών, που πλήττεται από ελλείψεις εργαζομένων λόγω των περιορισμών στη μετανάστευση μετά το Brexit και εξαιτίας της COVID-19, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα υπάρχουν αρκετές ολόκληρες γαλοπούλες για τα Χριστούγεννα αλλά περιορισμένη γκάμα άλλων προϊόντων.

Η Βρετανία, όπως και άλλες δυτικές οικονομίες που εξέρχονται από την πανδημία της COVID-19, έχει υποστεί περιστασιακά ελλείψεις συγκεκριμένων προϊόντων τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο τα προβλήματα στη Βρετανία έχουν ενταθεί λόγω του Brexit, που περιορίζεται τη δυνατότητα των εργοδοτών να προσλάβουν εργαζομένους από την ηπειρωτική Ευρώπη –κάτι που έγινε ιδιαίτερα αισθητό τον περασμένο μήνα όταν σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές στα πρατήρια βενζίνης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ο πληθωρισμός στη Δύση και το «σατανικό σχέδιο» του Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

«Συνωμοσία του Πεκίνου» κατά της Δύσης, με όπλο τον πληθωρισμό

Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες εξετάζουν, πλέον, σοβαρά το σενάριο της ύπαρξης ενός σχεδίου για να πληγούν οικονομικά ΗΠΑ και ΕΕ, μέσω της πρόκλησης προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες και την παραγωγή - «Γαλλικό κλειδί» στην παγκόσμια παραγωγή

Νταβός: Στη σκιά του πολέμου – Τι θα συζητηθεί
Διεθνή |

Στη σκιά του πολέμου το Νταβός - Τι θα συζητηθεί

Από το 2020 μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει στο παγκόσμιο σύστημα - Oι συμμετέχοντες αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις που τους έχουν κόψει λίγο τα φτερά για πρώτη φορά - Φέτος δεν θα υπάρχει η παρουσία επιχειρηματιών και πολιτικών από τη Ρωσία