Τη βεντάλια της στο χώρο της ηλεκτροκίνησης «ανοίγει» η General Motors, καθώς με την εξαγορά του 25% της ανερχόμενης start-up Pure Watercraft «εισβάλει» στο χώρο των σκαφών αναψυχής και πιο συγκεκριμένα αυτόν της κατασκευής ηλεκτρικών εξωλέμβιων κινητήρων.

Οι ηλεκτρικοί κινητήρες της αμερικανικής start-up χρησιμοποιούν μπαταρίες λιθίου αντικαθιστώντας επάξια εξωλέμβιους κινητήρες 40 έως 50 ίππων που δουλεύουν με βενζίνη ή ντίζελ. Οι κινητήρες της Pure Watercraft είναι αθόρυβοι και κυρίως φιλικοί προς το περιβάλλον συμβάλλοντας στη δραστική μείωση των ρύπων, αλλά και της μόλυνσης των θαλασσών από την καύση των ορυκτών καυσίμων.

Η αγορά των σκαφών διευρύνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς. Ειδικά στις ΗΠΑ, η αγορά παρουσιάζει τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης μεταπολεμικά με αποτέλεσμα οι πωλήσεις εξωλέμβιων κινητήρων να έχουν φτάσει το 2020 σε νέα επίπεδα ρεκόρ, στα 3,4 δισ. δολάρια.

Τα νούμερα αυτά δεν διέφυγαν της προσοχής της GM, με την Pure Watercraft να αποτελεί παράλληλα μια πράσινη επιλογή σε μια εποχή που όλο και μεγαλύτερος αριθμός καταναλωτών επιζητά λύσεις με φιλικότερο προς το περιβάλλον αποτύπωμα.

Αν και λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές, αναλυτές εκτιμούν πως το deal κόστισε στην GM περίπου 150 εκατ. δολάρια.

Εξάλλου, μέσα από τη σύμπαρξη αυτή η GM θα γίνει βασικός προμηθευτής ανταλλακτικών για την start-up, ενώ από κοινού θα συνεργαστούν για τη διαμόρφωση νέων μηχανολογικών, σχεδιαστικών και κατασκευαστικών ιδεών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης