Ευρωπαϊκές Αγορές

Οι ευρωαγορέςhttps://www.ot.gr/globalstream/ κινούνται σε θετικό έδαφος στο άνοιγμα της συνεδρίασης, προεξοφλώντας για καλή ανοδική συνέχεια.

Ο DAX 40 συναντά την τελευταία αντίσταση πριν να επανέλθει στο ανοδικό του μοτίβο, επομένως η κατοχύρωση των 16.200 σε ωριαίο κλείσιμο ανοίγει τον δρόμο για τις 16.600.

Συνέχιση ανόδου και για τον επιθετικό Eurostoxx 50, και η αντίδραση από τη στήριξη των 4.335 που δοκιμάστηκε ξανά δίνει αέρα αισιοδοξίας. Ο στόχος είναι πλέον στις 4.440 και το στοπ κάτω από 4.328 σε κλείσιμο ώρας.

Αμερικανικές Αγορές

Στις ΗΠΑ, τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) των βασικών δεικτών κινούνται θετικά, μετά την ψυχρολουσία από την είδηση του αυστριακού lockdown.

Ο S&P 500 τίμησε τη στήριξη των 4.685 μονάδων και πλέον έχει κάθε λόγο να κινηθεί προς τις 4.747, με τελικό αποδέκτη τις 4.790. Το στοπ στις αγοραστικές θέσεις είναι κάτω από 4.670 σε ωριαίο κλείσιμο.

Εντελώς διαφορετικό μοτίβο για τον Dow30, ξεκάθαρα αδύναμος μην μπορώντας να αντιδράσει σωστά και να ακολουθήσει τον μεγάλο του αδερφό. Σε κάθε περίπτωση, ισχύει ο στόχος στις 36.000 μονάδες, με το στοπ να είναι καθαρό κάτω από 35.550 σε ωριαίο κλείσιμο.

Αγορά Συναλλάγματος

Στην αγορά συναλλάγματος, συνεχίζονται οι τοποθετήσεις υπέρ του δολαρίου σε μια προεξοφλητική δυναμική λόγω των πληθωριστικών πιέσεων.

Στην ισοτιμία ευρώ-δολάριο (eurusd), επετεύχθη και ο στόχος των 1,1250. Η αδυναμία να προσεγγιστούν καν τα 1,14 υποδεικνύουν πόσο δυνατό είναι το δολάριο σε αυτή τη φάση, μετά και την ανακοίνωση της ΕΚΤ για τη νομισματική της πολιτική. Τα 1,14 αφορούν στη σοβαρή αντίσταση της μεσοπρόθεσμης πτωτικής κίνησης, στην περιοχή υπερπώλησης. Το στοπ στα short οριοθετείται πάνω από 1,1465 σε ωριαίο κλείσιμο και ο νέος στόχος στα 1,1170.

Στην ισοτιμία λίρα-δολάριο (gbpusd) παραμένει ο στόχος στην περιοχή 1,33, με το νέο στοπ στο short να οριοθετείται πάνω από 1,3520 σε κλείσιμο διώρου.

Εμπορεύματα

Το πετρέλαιο παραμένει σε πιέσεις και σε χαμηλά 7 εβδομάδων, λόγω της προσπάθειας αποδέσμευσης αποθεμάτων από τις ΗΠΑ. Η αντίσταση είναι στα 78,60 δολάρια, με τον στόχο στα 71 δολάρια, και στοπ πάνω από 81 σε κλείσιμο διώρου.

Ο χρυσός έχασε την ανοδικότητά του, και τίθεται στόχος στα 1.818. Η αντίσταση για θέσεις short βρίσκεται στα 1.856.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα OT Markets
Το ράλι του Αη Βασίλη αναμένει η κρύπτο-αγορά
Kρυπτονομίσματα |

Κρυπτονομίσματα: Περιμένοντας το ράλι του Αη Βασίλη

Mε τη πτώση του Νοεμβρίου να είναι μία από τις πιο «αδύναμες» διορθώσεις του 2021, τη χαρά των γιορτών και την αυξημένη ρευστότητα λόγω των μπόνους των Χριστουγέννων, οι ελπίδες για το ράλι του Άγιου Βασίλη αυξάνονται.