Η φινλανδική Nokia και η ρωσική YADRO ανακοίνωσαν τη δημιουργία της κοινοπραξίας JV η οποία θα αναλάβει να δημιουργήσει σειρά σταθμών βάσης δικτύων 4G και 5G στη Ρωσία.

Η ανακοίνωση των δύο εταιρειών καλύπτει μία πολύ βασική προϋπόθεση της ρωσικής κυβέρνησης. Όπως έχει ανακοινωθεί από τη Μόσχα, θα επεκταθούν οι άδειες λειτουργίας πέρα από το 2023 για τα LTE δίκτυα υπό την προϋπόθεση ότι θα ξεκινήσουν να δημιουργούν δίκτυα χρησιμοποιώντας ρωσικό εξοπλισμό.

Η συγκεκριμένη προϋπόθεση αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την προώθηση χρήσης εγχώριας τεχνολογίας στις υποδομές της χώρας.

Οι δύο εταιρείες, Nokia και YADRO, δεν έκαναν γνωστούς τους όρους της συμφωνίας τους ή τι είδους επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν ακριβώς. Ωστόσο, όπως είχε διαρρεύσει από χθες το μετοχικό κεφάλαιο της κοινοπραξίας με το όνομα JV θα ανήκει κατά 51% στη ρωσική εταιρεία ενώ το 49% θα ανήκει στη φινλανδική πλευρά.

Σύμφωνα με δήλωση στο Reuters του Ρώσου υπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου, Ντένις Μαντούροφ, η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών «θα φέρει ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακού στη Ρωσία, με την κατασκευή του να προγραμματίζεται να ξεκινήσει από το Δεκέμβριο». Ο ίδιος σημείωσε ότι οι ρωσικές εταιρείες αυτή τη στιγμή κατασκευάζουν το 21% του εξοπλισμού για τα κρατικά συμβόλαια τηλεπικοινωνιακών υποδομών που έχουν αξία περί τα 2,26 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι άλλοι ξένοι κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού υλικού που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για ανάλογα προγράμματα είναι οι κινεζικές Huawei και ZTE καθώς και η σουηδική Ericsson.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή