Η Υγεία βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ξεκαθάρισε σήμερα ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Πιστεύουμε βαθιά ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, όπως έδειξε και η περίοδος που μόλις πέρασε έχει στον πυρήνα του τον ψηφιακό μετασχηματισμό του συστήματος υγείας», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, μιλώντας στο Καθημερινή – Athens Health Summit, προσθέτοντας ότι στον τομέα αυτό έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η άυλη συνταγοράφηση, στην οποία είναι εγγεγραμμένοι εκατομμύρια Έλληνες.

Ο ίδιος έδωσε επίσης ως παράδειγμα και το σύστημα του εμβολιασμού, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετικά πετυχημένο, εξ ου και οδήγησε στην πρόταση της υιοθέτησης του Ευρωπαϊκού πράσινου πιστοποιητικού προς στην Κομισιόν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνεργάζεται σε πολλές δράσεις και εφαρμογές με το Υπουργείο Υγείας, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην προληπτική ιατρική με την αξιοποίηση των δεδομένων υγείας. Επόμενες δράσεις των δύο υπουργείων περιλαμβάνουν τη δημιουργία δικτύου τηλεσυμβουλευτικής για Covid-19, δικτύου τηλεϊατρικής για την ψυχική υγεία, καθώς και τον καθορισμό ενός ολοκληρωμένου δικτύου τηλεϊατρικής, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάπτυξης. Το υπουργείο σχεδιάζει παράλληλα και τη δημιουργία ενός πλήρους ψηφιακού ιατρικού φακέλου, που θα χτιστεί σε βάθος χρόνου μέσω μίας σειράς μεταρρυθμίσεων και νέων εφαρμογών.

Όπως τόνισε ο ίδιος, προβλέπεται επίσης μία σειρά από έργα με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα οδηγήσουν σε εκτενή αναβάθμιση όλων των νοσοκομείων της χώρας. Μέσω ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί σύντομα, θα δοθούν οδηγίες σχετικά με την κωδικοποίηση των στοιχείων που θα πρέπει περιλαμβάνονται στο πληροφοριακό σύστημα ενός νοσοκομείου στη χώρα.

«Ένα μεγάλο ποσό που υπάρχει στο Ταμείο Ανάκαμψης… αφορά τη μετατροπή του χαρτιού σε πληροφορία», κατέληξε ο Κυρ. Πιερρακάκης στην παρέμβασή του τονίζοντας βέβαια ότι μία μερίδα αυτού του ποσού θα διοχετευτεί και στον τομέα της Υγείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Space Hellas – Νέα επένδυση στον χώρο του ΙοT
Επιχειρήσεις |

Νέα επένδυση της Space Hellas στον χώρο του ΙοT

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της SenseOne Technologies Α.Ε. ανακοίνωσε η Space Hellas, η οποία επισημαίνει πως πρόκειται για μια πρωτοπόρο εταιρεία στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων Internet of Things (ΙοΤ) στην Ελλάδα και το εξωτερικό

ΑΔΜΗΕ – Συμφωνία με την Islalink για επέκταση επίγειου δικτύου οπτικών ινών
Τεχνολογία |

Επεκτείνεται το υποβρύχιο καλώδιο οπτικών ινών IONIAN που συνδέει Ελλάδα-Ιταλία

Η συνεργασία της θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ και της Islalink σηματοδοτεί την επέκταση κρίσιμων ευρυζωνικών υποδομών στη Μεσόγειο που ενισχύουν σημαντικά τη διασυνδεσιμότητα Ελλάδος-Ιταλίας με επιπλέον χωρητικότητα 360 Tbps.

Το Twitter απαγορεύει τον διαμοιρασμό αρχείων χωρίς συγκατάθεση
Τεχνολογία |

Πριν ανεβάσεις μια φωτογραφία στο Twitter ξανασκέψου το

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ήδη έχει τροποποιήσει την πολιτική χρήσης απαγορεύοντας τον διαμοιρασμό προσωπικών πληροφοριών άλλων χρηστών, όπως τηλεφωνικούς αριθμούς, διευθύνσεις και στοιχεία ταυτότητας.

Η τηλεργασία ίσως έφερε καλύτερη «επικοινωνία» μεταξύ των συναδέλφων
Τεχνολογία |

Η τηλεργασία ίσως έφερε καλύτερη «επικοινωνία» μεταξύ των συναδέλφων

Έρευνα διαπίστωσε ότι 6 στους 10 εργαζόμενους (61%) δεν αισθάνονται απομονωμένοι όταν εργάζονται εξ αποστάσεως, με το 37% των εργαζομένων σε τηλεργασία να επικοινωνούν καλύτερα με τους συναδέλφους τους με αυτόν τον τρόπο.