Τον καλύτερο μήνα της εδώ και 30 χρόνια καταγράφει η μετοχή της Pfizer Inc. καθώς η αναζωπύρωση των φόβων για την εξέλιξη της πανδημίας με αφορμή την παραλλαγή της Όμικρον επαναφέρει στο προσκήνιο τις εταιρείες των εμβολίων.

Η μετοχή της αμερικανικής φαρμακευτικής ανεβαίνει επιπλέον 3,18% σήμερα διευρύνοντας τα κέρδη της για το μήνα στο 23%, που είναι η μεγαλύτερη άνοδο της από το 1991. Συνολικά για τη χρονιά, τα κέρδη της Pfizer αγγίζουν το 46%, με τη διανομή του μερίσματος να ανεβάζει την συνολική της απόδοση πάνω από το 50%.

Η Pfizer, όπως και οι έτερες εταιρείες των εμβολίων, πρωταγωνίστησαν και πάλι στις διεθνείς αγορές με αφορμή την Όμικρον, με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας να διαμηνύει πως η Pfizer έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα χρόνου για να τεστάρει το εμβόλιο της έναντι του νέου στελέχους και να προχωρήσει στις όποιες αναπροσαρμογές, μέσα στις επόμενες εκατό ημέρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ινδία: Το «10λεπτο» στο delivery τροφίμων και οι φόβοι των διανομέων
Διεθνή |

Ινδία: Το «10λεπτο» στο delivery τροφίμων και οι φόβοι των διανομέων

Οι ινδικές startup στον κλάδο των ειδών παντοπωλείου προσελκύουν πελάτες με γνώσεις τεχνολογίας καθώς τους υπόσχονται παραδόσεις εντός 10 λεπτών, πυροδοτώντας με αυτό τον τρόπο μια έκρηξη στο «γρήγορο εμπόριο»

Τουρκία: Ζητείται από τις εμπορικές τράπεζες να μην μοιράσουν μέρισμα για να κρατήσουν την ρευστότητα τους
Διεθνή |

Τουρκία: Ζητείται από τις εμπορικές τράπεζες να μην μοιράσουν μέρισμα

Την αποκάλυψη έκανε το πρακτορείο Bloomberg, αναφέροντας πως η εποπτική αρχή της BDDK μετέφερε τις προτάσεις(;) της προς τις τράπεζες μέσω της Ένωσης Τουρκικών Τραπεζών, αποφεύγοντας δηλαδή εσκεμμένα να εκδώσει ρητή, γραπτή εντολή

Ουκρανικό: Πώς οι Αμερικανοί βοηθούν την Ευρώπη να αμυνθεί στον ενεργειακό εκβιασμό του Κρεμλίνου
Διεθνή |

Το μυστικό σχέδιο των Αμερικανών για να καλύψουν ενεργειακά την Ευρώπη σε περίπτωση σύρραξης στην Ουκρανία

Η Ουάσιγκτον κινητοποιεί τις εγχώριες αμερικανικές εταιρείες LNG, αλλά κυρίως ενεργοποιεί τις συμμαχίες της στη Μέση Ανατολή, ζητώντας κυρίως από το Κατάρ να καλύψει τυχόν ρωσικό κενό