Διευρύνονται συνεχώς τα νέα μέτρα σε όλη την Ευρώπη. Με το lockdown σε ισχύ για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους, οι Αυστριακοί πήραν μια πρώτη ιδέα για τι θα σημαίνει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός από τον Φεβρουάριο.

Το προσχέδιο προβλέπει ότι όποιος αρνείται να εμβολιαστεί θα καλείται στις αρμόδιες περιφερειακές αρχές. Εφόσον αγνοήσει τις κλήσεις 2 φορές, θα του επιβάλλεται πρόστιμο 3.600 ευρώ και εφόσον επιμείνει μέχρι 7.200 ευρώ, ίσως ανά εξάμηνο.

Στη Γερμανία, το ενδεχόμενο να κηρυχθεί «επιδημιολογική κατάσταση εθνικής εμβέλειας» συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ με τον επόμενο καγκελάριο Σολτς και τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων. Το βήμα αυτό θα ήταν προϋπόθεση για να επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός, υπό το φως και της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου που απέρριψε τις προσφυγές εναντίον των περιορισμών
του Απριλίου.

Στην Ιταλία όπου το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης είναι υποχρεωτικό στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από τις 6 Δεκεμβρίου όποιος επιβιβάζεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς το πάσο κινδυνεύει με πρόστιμο από 600 έως 1.000 ευρώ.

Στην Αγγλία είναι από σήμερα υποχρεωτική η μάσκα στο μετρό, στα λεωφορεία, στα εμπορικά καταστήματα και στα κομμωτήρια. Οι παραβάτες την πρώτη φορά πληρώνουν πρόστιμο 200 λίρες.

Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο διπλασιάζεται και μπορεί να φτάσει μέχρι τις 6.400 λίρες.

Ο σχετικός νόμος θα ψηφιστεί απόψε. Οι εμπορικοί σύλλογοι λένε ότι δεν είναι δουλειά των καταστηματαρχών και των υπαλλήλων να ελέγχουν, ούτε να επιβάλουν στους πελάτες να φορούν μάσκα.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι ξεκάθαρο ότι σκληραίνουν πολύ τη στάση τους καθώς πλέον η παραλλαγή Όμικρον αλλάζει άρδην τα δεδομένα.

Δείτε το ρεπορτάζ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης