Η ρήση ότι η «καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί» δεν επιβεβαιώνεται στην περίπτωση της Wall Street, η οποία παρά το δυναμικό άνοιγμα, δεν κατάφερε να κρατήσει τα κέρδη της.

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό, ο οποίος δια στόματος Τζερόμ Πάουελ, αναδεικνύεται σε «επίμονος» και όχι πλέον «παροδικός», αλλά και ο προβληματισμός που υπάρχει για την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον  και πιθανά νέα lockdown, γύρισαν στο κόκκινο την αμερικανική αγορά.

Το σήμα για αναστροφή του κλίματος δόθηκε μετά την ανακοίνωση, ότι εντοπίστηκε στις ΗΠΑ κρούσμα του νέου μεταλλαγμένου στελέχους.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε 462 μονάδες, μετά από άνοδο άνω των 520 μονάδων στο υψηλό της ημέρας. Ο S&P 500 υποχώρησε 1,2% και έκλεισε κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών για πρώτη φορά από τις 13 Οκτωβρίου. Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 1,8% μετά την άνοδο έως και 1,8% νωρίτερα στη συνεδρίαση, συνεχίζοντας ένα ασταθές σερί των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων.

Οι ταξιδιωτικές μετοχές ήταν οι μεγαλύτεροι χαμένοι μετά την είδηση ​​για το πρώτο κρούσμα στις ακτές των ΗΠΑ. Η American Airlines σημείωσε πτώση 8%, η Delta Air Lines σημείωσε πτώση 7,4% και η United Airlines διολίσθησε 7,6%. Η Boeing έχασε 4,9%.

Η Norwegian Cruise Line Holdings και η Carnival υποχώρησαν κατά 8,8% και 7% αντίστοιχα. Η Wynn Resorts υποχώρησε 6,1% και η Hilton Worldwide έκλεισε την ημέρα 3,8% χαμηλότερα.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, καταθέτοντας σήμερα στην επιτροπή του Κογκρέσου επανέλαβε ότι ο πληθωρισμός αποδεικνύεται επίμονος, και πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα είναι έτοιμη να δράσει, επιταχύνοντας το tapering.

To ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στη διήμερη συνεδρίαση της FOMC, της Fed στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, όπου αναμένται να δοθούν περαιτέρω στοιχεία για τη πορεία του πληθωρισμού και τις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street