Ενθουσιασμένος με τις επενδύσεις του στην Ελλάδα και αισιόδοξος για τις μακροοικονομικές της προοπτικές, καθώς θα εξελίσσεται το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Fairfax, Πρεμ Γουάτσα.

Μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Reinventing Greece through investments in innovation» που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, ο ινδοκαναδός επενδυτής και μεγαλομέτοχος της Eurobank και της Eurolife ασφαλιστικής στην Ελλάδα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας.

Όπως είπε, η πολιτική απελευθέρωσης της οικονομίας και εξάλειψης της γραφειοκρατίας που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση, καθιστά την Ελλάδα ελκυστική για μεγάλα επενδυτικά χαρτοφυλάκια και ανοίγει το δρόμο για τον επαναπατρισμό Ελλήνων επιχειρηματιών που διαπρέπουν στο εξωτερικό, αλλά και για την προσέλκυση αμερικανικών και ευρωπαϊκών κεφαλαίων που ψάχνουν για ευκαιρίες.

Χαρακτήρισε για μία ακόμη φορά σε δημόσια τοποθέτησή του τον κ. Μητσοτάκη ως τον καλύτερο Πρωθυπουργό στην Ευρώπη και την Ελλάδα την χώρα με το πιο φιλικό για τις επιχειρήσεις περιβάλλον στην Ευρώπη.

Σημείωσε μάλιστα ότι αν επανεκλεγεί η Νέα Δημοκρατία, η οικονομία θα απογειωθεί με την προσέλκυση νέων επενδύσεων. «Τα λεφτά πάνε όπου είναι καλοδεχούμενα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το 2022 τόνισε πως δεν είναι απίθανο ο ρυθμός ανάπτυξης να κινηθεί στα επίπεδα του 7% – 8% έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για αύξηση του ΑΕΠ κατά 5%.

Ο κ. Γουάτσα αναφέρθηκε στη Σιγκαπούρη και στην Ινδία, οι οποίες μετασχηματίστηκαν κατάλληλα και έγιναν μέσα σε λίγα χρόνια βασικός επενδυτικός προορισμός για ξένα κεφάλαια. Υπογράμμισε δε ότι είναι οπαδός της χώρας μας, η οποία όπως είπε μπορεί να πετύχει το ίδιο, αρκεί να δοθεί προτεραιότητα στην οικονομική ελευθερία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία