Στις εργασίες της 32ης Συνόδου της γενικής συνέλευσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), που πραγματοποιούνται για πρώτη φορά σε υβριδική μορφή (με φυσική παρουσία και μέσω τηλεδιάσκεψης) στην έδρα του Οργανισμού στο Λονδίνο μεταξύ 6 και 15 Δεκεμβρίου 2021, θα συμμετάσχει ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

Ο κ. Πλακιωτάκης, στη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του θα επιβεβαιώσει την αναγκαιότητα αναγνώρισης και υποστήριξης, από τα κράτη μέλη του Οργανισμού, της πρωτοκαθεδρίας του ΙΜΟ στη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν στη δραστηριοποίηση της διεθνούς ναυτιλίας.

Επίσης, θα αναφερθεί στην ανάγκη διασφάλισης της βιωσιμότητας του κλάδου, αποδίδοντας έμφαση στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που επιφέρει η κλιματική κρίση, ενώ θα αναδείξει και τον ρόλο των ναυτικών οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, υπό αντίξοες συνθήκες και αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς, συνέχισαν να εργάζονται ακατάπαυστα, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα το διεθνές εμπόριο.

Στο περιθώριο των εργασιών της συνέλευσης, o υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Μεταφορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Σαουδικής Αραβίας, Saleh Al-Jasser, τον υπουργό Μεταφορών του Κατάρμ Jassim Saif Al Sulaiti και τον κοινοβουλευτικό υφυπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, Robert Courts. Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης θα συναντηθεί και με τον γενικό γραμματέα του ΙΜΟ, κ. Kitack – Lim.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία