Την εταιρεία που θέλει το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ετοιμάζεται να αγοράσει η ΜSC. Ο Ιταλό ελβετικός ναυτιλιακός γίγαντας κατέθεσε προσφορά για την απόκτηση της Bolloré Africa Logistics η οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον σε κοινοπραξία με τις CAMERON S.A (Όμιλος Κοπελούζου)-και GOLDAIR CARGO AE.

Για την Αλεξανδρούπολη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και οι: QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT, η Κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EUROPORTS-EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κα ο ΟΛΘ.

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για το 67% των μετόχων του λιμανιού στις 21 Απριλίου.

Στο μεταξύ χθες έγινε γνωστό ότι Ο γαλλικός Όμιλος Bolloré έλαβε προσφορά ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ (6,4 δισεκατομμύρια δολάρια) από τον Όμιλο MSC για την απόκτηση του 100% της Bolloré Africa Logistics. Η MSC επιβεβαίωσε ότι είχε υποβάλει προσφορά, υπό αποκλειστικότητα έως τις 31 Μαρτίου 2022, για το 100% της Bolloré Africa Logistics, αλλά δεν προέβη σε σχολιασμό της κίνησης της.

Η Bolloré Africa Logistics είναι ο μεγαλύτερος φορέας μεταφοράς και εφοδιαστικής στην Αφρική, με 250 θυγατρικές και σχεδόν 21.000 υπαλλήλους σε 49 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 47 στην Αφρική. Έχει παρουσία σε 42 λιμένες και οι εργασίες περιλαμβάνουν 16 τερματικές εγκαταστάσεις εμπορευματοκιβωτίων και επτά τερματικούς σταθμούς ro-ro.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια