Χωρίς σημαντικές διακυμάνσεις κινούνται σήμερα Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι παράγοντες της αγοράς βολιδοσκοπούν πώς θα διαμορφωθεί η ζήτηση στη σκιά της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον σε όλο τον κόσμο και της είδησης ότι η Σιγκαπούρη ανέστειλε το πρόγραμμα εισόδου στη χώρα χωρίς καραντίνα από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent αυξήθηκαν 8 σεντς, ή 0,1%, στα 74,06 δολάρια το βαρέλι, μετά την άνοδο 3,4% κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Το WTI ανέβηκε 24 σεντς, ή 0,3%, στα 71,36 δολάρια το βαρέλι στις 06:10 σήμερα το πρωί, μετά από το +3,7% την Τρίτη.

Οι τάσεις

Γενικά επικρατεί θετική προδιάθεση στις αγορές σε σχέση με το πετρέλαιο, δεδομένων των καλών ειδήσεων για το εμβόλιο από τη Moderna, ωστόσο η άνοδος των τιμών είναι περιορισμένη καθώς οι νέοι περιορισμοί αναζωπυρώνουν τους φόβους για μείωση της ζήτησης υπό τους νέους περιορισμούς που σχετίζονται με την Όμικρον, εκτιμούν οι αναλυτές.

Ένας από τους παράγοντες που δίνουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου είναι τα νεότερα όσον αφορά τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά, την προηγούμενη εβδομάδα κατέγραψαν πτώση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,7 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 17 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, ενώ οι αναλυτές της δημοσκόπησης του Reuters περίμεναν μείωση 2,8 εκατομμυρίων βαρελιών.

Από την πλευρά της προσφοράς, οι επενδυτές αναμένουν με αυξημένο ενδιαφέρον τη συνάντηση του ΟΠΕΚ+ στις 4 Ιανουαρίου.

Με τα ζητήματα παραγωγής στη Ρωσία και στη Λεκάνη του Ατλαντικού, είναι πιθανό οι παραγωγοί χώρες της Μέσης Ανατολής να πιέσουν για διατήρηση των μηνιαίων αυξήσεων της παραγωγής στα σημερινά επίπεδα, αναφέρει η JBC Energy.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές