Στη ζώνη των 890 μονάδων επανέρχεται το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς οι αγοραστές σήμερα αναλαμβάνουν ελαφρώς περισσότερες πρωτοβουλίες, αλλά και οι πωλητές δεν δείχνουν διαθέσεις να έχουν τα ηνία της συνεδρίασης.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,32% στις 888,76 μονάδες, με τον τζίρο φυσικά σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Έχοντας αφήσει κατά μέρος τις προσδοκίες για ένα santa rally στο τέλος του έτους, η αγορά προσπαθεί να παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα, χωρίς όμως να αναλαμβάνει κάποιο ιδιαίτερο ρίσκο. Άλλωστε και η διήμερη αργία στο Λονδίνο δεν έχει βοηθήσει όχι μόνο την ελληνική, αλλά και τις ευρωπαϊκές αγορές, στερώντας σημαντικές εντολές στον ημερήσιο τζίρο.

Έτσι σύμφωνα με τους αναλυτές δεν αναμένεται κάποια σημαντική κίνηση τις επόμενες ημέρες, τουλάχιστον στο πλαίσιο της «κανονικής» συναλλακτικής και εξαιρουμένου κάποιου κρίσιμου γεγονότος. Ο Γενικός Δείκτης κινείται σε στενό εύρος διακύμανσης, κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει, ακόμη και αν στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ο S&P 500 θέλει να κλείσει το έτος σε νέα ιστορικά υψηλά.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο ΟΤΕ με το +1,39% στηρίζει την αγορά, όπως και τα θετικά πρόσημα σε Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, ΔΕΗ, Eurobank, Πειραιώς και ΟΠΑΠ. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται οι ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, Motor Oil, Jumbo, Quest και Εθνική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες