Σταθερά σε θετικά εδάφη, αλλά χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις, κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και έχει την πλειονότητα των τίτλων σε θετικά εδάφη, είναι εγκλωβισμένο σε ένα στενό εύρος διαπραγμάτευσης. Επί της ουσίας, το ΧΑΑ εμφανίζει μια εικόνα αντίστροφη της χθεσινής, με τις συναλλαγές επίσης να είναι εστιασμένες σε επιλεγμένους τίτλους.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,37% στις 889,16 μονάδες, με περίπου 6 εκατ. τεμάχια να έχουν διακινηθεί σε ολόκληρη την αγορά. Από τα 6 εκατ., τα 1,8 εκατ. έχουν διακινηθεί στην Alpha Bank, η οποία μετά το χθεσινό πακέτου το 1% του μετοχικού της κεφαλαίου, σήμερα επίσης έχει διακινήσει αρκετά τεμάχια μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Πάντως, πέραν των παραπάνω, η αγορά δείχνει να είναι επιφυλακτική από τις εκτιμήσεις για τα «μαύρα ρεκόρ» που αναμένονται να σημειωθούν σήμερα από τα κρούσματα της Covid 19. Σημειώνεται ότι η μετάλλαξη Όμικρον αγγίζει ήδη το 70% των ημερήσιων κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες στην Αττική, ενώ δεν αποκλείεται τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες να ισχύσουν πριν την Πρωτοχρονιά.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, άνω του 1% είναι τα κέρδη σε ΟΤΕ, Alpha Bank, Quest, Eurobank και ΟΠΑΠ, ενώ θετικά κινούνται και οι Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Titan, Εθνική, Βιοχάλκο και ΔΕΗ. Η πίεση στον αντίποδα έρχεται από το -1,31% της Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες