Στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να κυκλοφορήσουν στη Βρετανία τα νέα γραμματόσημα, που είναι αφιερωμένα στους Rolling Stones, τιμώντας το θρυλικό ροκ συγκρότημα που γιορτάζει φέτος την 60ή επέτειό του.

Η βρετανική Royal Mail ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι θα εκδώσει ένα ειδικό σύνολο 12 γραμματοσήμων «ως φόρο τιμής σε ένα από τα πιο διαχρονικά ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών».

Οκτώ γραμματόσημα παρουσιάζουν φωτογραφίες του τραγουδιστή Mick Μικ Τζάγκερ, των κιθαριστών Κιθ Ρίτσαρντς και Ρόνι Γουντ και του αείμνηστου ντράμερ Τσάρλι Γουάτς που παίζουν σε διάφορες συναυλίες σε όλο τον κόσμο: από το Hyde Park του Λονδίνου τον Ιούλιο του 1969 έως το East Rutherford του New Jersey τον Αύγουστο του 2019.

Τα άλλα τέσσερα γραμματόσημα παρουσιάζονται σε μια μινιατούρα και περιλαμβάνουν δύο εικόνες του συγκροτήματος όλες μαζί και δύο αφίσες για τις παγκόσμιες περιοδείες τους. Ο Γουάτς πέθανε πέρυσι, σε ηλικία 80 ετών.

«Λίγες μπάντες στην ιστορία της ροκ έχουν καταφέρει να χαράξουν μια καριέρα τόσο πλούσια και εκτεταμένη όσο αυτή των Rolling Stones», δήλωσε ο Ντέιβιντ Γκολντ, Διευθυντής Δημοσίων Υποθέσεων και Πολιτικής της Royal Mail.

«Έχουν δημιουργήσει μερικά από τα πιο εμβληματικά και εμπνευσμένα άλμπουμ της σύγχρονης μουσικής, με πρωτοποριακές ζωντανές εμφανίσεις».

Οι Rolling Stones, που δημιουργήθηκαν το 1962, είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα και μακροβιότερα ροκ συγκροτήματα στον κόσμο, πουλώντας περίπου 240 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και κερδίζοντας πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων τριών Grammy.

Είναι το τέταρτο μουσικό συγκρότημα που γίνεται γραμματόσημο από την Royal Mail, ακολουθώντας τα βήματα των Beatles, των Pink Floyd και των Queen.
Η Royal Mail είπε ότι είχε συνεργαστεί με τους Stones και τους μάνατζέρ τους για τη συλλογή γραμματοσήμων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή