Τα φτωχότερα νοικοκυριά της Βρετανίας θα κλαηθούν να αντιμετωπίσουν πιέσεις ύψους 3 δισεκατομμυρίων λιρών (3,6 δισ. ευρώ) στο βιοτικό τους επίπεδο τον ερχόμενο Απρίλιο, όταν οι παροχές τους θα αυξηθούν μόλις κατά το ήμισυ σε σχέση με τον εκτιμώμενο πληθωρισμό, δήλωσε το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών (IFS).

Για να προστατεύσει όλους όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα από την επικείμενη άνοδο των λογαριασμών ενέργειας, η κυβέρνηση θα πρέπει να αλλάξει το ύψος των φετινών παροχών ώστε να συμβαδίσουν με τον τρέχοντα ρυθμό του πληθωρισμού, αναφέρεται σε ανάλυση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την ΙFS, τη βρετανική δεξαμενή σκέψης για τα δημόσια οικονομικά.

Οι αξιωματούχοι δέχονται πιέσεις για να βοηθήσουν τα νοικοκυριά να διαχειριστούν ένα σοκ κόστους ζωής τον Απρίλιο, όταν το μέγιστο ποσό που μπορούν να χρεώνουν οι προμηθευτές ενέργειας στους πελάτες αναμένεται να αυξηθεί κατά 50% και η κυβέρνηση να αυξήσει τους φόρους στους εργαζόμενους κατά 12 δισεκατομμύρια λίρες.

Τα νοικοκυριά που εργάζονται με χαμηλό εισόδημα θα λάβουν κάποια προστασία από την αύξηση του κατώτατου μισθού και τις αλλαγές στα επιδόματα εργασίας, αλλά αυτά που δεν εργάζονται θα αντιμετωπίσουν σοβαρή οικονομική πίεση, ανέφερε το IFS.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή