Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ελλείψει των αμερικανικών επιρροών, λόγω της αργίας της Ημέρας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, δέχτηκαν θετικές επιρροές από τα τελευταία στοιχεία ανάπτυξης από την Κίνα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 0,8%, με τον κλάδο των ΜΜΕ να κλείνει με κέρδη 1,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,91% στις 7.611 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημείωσε κέρδη 0,32% στις 15.933 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,82% στις 7.201 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Credit Suisse σημείωσε απώλειες 2%, καθώς ο πρόεδρός της, Antonio Horta-Osorio, παραιτήθηκε μετά από εσωτερική έρευνα για την προσωπική του συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένων παραβιάσεων των κανόνων για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος της τράπεζας.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν και οι Unilever με απώλειες 7% και GSK με κέρδη 4%. Η Unilever δήλωσε τη Δευτέρα ότι θεωρεί την GSK ως “ισχυρό στρατηγικό εταίρο”. Η GSK επιβεβαίωσε αυτό το Σαββατοκύριακο ότι είχε απορρίψει μια προσφορά – που πιστεύεται ότι ήταν ύψους 50 δισ. λιρών – για το τμήμα υγείας καταναλωτών.

Οι αγορές στην Ευρώπη αφομοίωσαν επίσης τα τελευταία στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Κίνας, με τα επίσημα στοιχεία να δείχνουν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αναπτύχθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου. Την ίδια ώρα, οι αγορές στις ΗΠΑ είναι κλειστές για την Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές