Σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία μπαταριών Proterra κατέληξε η ανερχόμενη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών φορτηγών Nikola Corp. προκειμένου να διασφαλίσει τις μακροπρόθεσμες ανάγκες της σε μπαταρίες για τα ολοένα πιο δημοφιλή ημιφορτηγά της. Πρόκειται για μια συμφωνία που αντανακλά τις υψηλές προοπτικές του ευρύτερου κλάδου της ηλεκτροκίνησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα φορτηγά με τις μπαταρίες της Proterra θα αρχίσουν να παράγονται μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2022, με τα πρώτα πρωτότυπα σύστημα να παραδίδονται από το δεύτερο τρίμηνο.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η αμερικανική Nikola είχε ανακοινώσει πως είχε συνάψει συμφωνία με την LG Energy Solution για την μακροπρόθεσμη κάλυψη των αναγκών της σε μπαταρίες, από το 2022 μέχρι το 2029, όμως η αυξημένη ζήτηση ανάγκασε την εταιρεία να αναζητήσει επιπλέον προμηθευτές.

«Με την αυξανόμενη ζήτηση για τα Nikola Tre Bev και FCEV, προχωρούμε σε ενεργή αύξηση της προμήθειας μπαταριών από δύο διαφορετικές πηγές» εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος, Μαρκ Ράσελ.

Αντιστοίχως, και η καλιφορνέζικη Proterra, η οποία κατασκευάζει μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα, έχει δει την ζήτηση για τα προϊόντα της να αυξάνονται κάθετα με αποτέλεσμα τον περασμένο μήνα να ανακοινώσει την δημιουργία νέου εργοστασίου στη Νότιο Καρολίνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green