Η Ericsson κατέθεσε σειρά μηνύσεων εναντίον της Apple για παραβίαση ευρεσιτεχνιών, στο νέο επεισόδιο του σίριαλ της διαμάχης των δύο πλευρών σχετικά με τα δικαιώματα χρήσης τεχνολογιών 5G στις συσκευές iPhone.

Οι δύο εταιρείες έχουν καταθέσει μηνύσεις εκατέρωθεν σε δικαστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς οι διαπραγματεύσεις για ανανέωση του επταετούς συμβολαίου χρήσης τεχνολογιών που είχε υπογραφεί το 2015 ουσιαστικά ναυάγησαν.

Τον χορό των μηνύσεων άνοιξε τον Οκτώβριο η Ericsson θεωρώντας ότι η Apple προσπαθούσε παράνομα να περικόψει τα δικαιώματα χρήσης τεχνολογιών, ενώ η κατασκευάστρια του iPhone κατέθεσε μήνυση τον Δεκέμβριο κατηγορώντας τη σουηδική εταιρεία ότι προσπαθεί να «εκβιάσει» την ανανέωση των δικαιωμάτων χρήσης.

Οι μηνύσεις για δικαιώματα χρήσης τεχνολογιών είναι κάτι μάλλον συνηθισμένο μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας, ειδικά για τη χρονική διάρκεια των συμφωνιών κάτι που ανάλογα ρυθμίζει και τα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία. Ενδεικτικό είναι ότι η Ericsson χρεώνει από 2,5 έως 5 δολάρια για κάθε συσκευή που χρησιμοποιεί τη δική της τεχνολογία 5G.

Κάθε χρόνο η Ericsson επενδύει περί τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε έρευνες, ενώ διατηρεί ένα portfolio άνω των 57.000 ευρεσιτεχνιών. Από τα δικαιώματα χρήσης αυτών υπολογίζεται ότι προέρχεται περίπου το 1/3 των συνολικών της κερδών.

Πέρυσι, η σουηδική εταιρεία είχε καταλήξει σε συμφωνία χρήσης ευρεσιτεχνιών με τη Samsung μετά από αρκετούς μήνες δικαστικής διαμάχη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή