Πτωτικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ακολουθεί την επιφυλακτικότητα των διεθνών αγορών ενόψει μιας κρίσιμης εβδομάδας, κατά την οποία η αμερικανική Federal Reserve θα δώσει τον τόνο παγκοσμίως.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,81% στις 934,53 μονάδες.

Mε το βλέμμα στη Fed

Η αγορά δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί στην παρούσα όταν όλος σχεδόν ο επενδυτικός κόσμος περιμένει τη συνεδρίαση της Federal Reserve, αύριο και μεθαύριο. Οι αποφάσεις της, ή έστω τα μηνύματα που θα δώσει για τις προθέσεις της θα επηρεάσουν όλες τις αγορές παγκοσμίως, κάτι άλλωστε που έχουμε δει και το 2013 και το 2014.

Άλλωστε, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που συστήνουν προσοχή στις αναταράξεις που μπορούν να συνεχιστούν στις διεθνείς αγορές, κάτι που αποτυπώθηκε και στην πτώση της εγχώριας αγοράς την Παρασκευή, εξαιτίας της επιδείνωσης του κλίματος στις διεθνείς αγορές. Πάντως, το ΧΑ παραμένει σε ανοδικό έδαφος μεσοπρόθεσμα, υπό την προϋπόθεση ότι θα κρατήσει το επίπεδο των 925-930 μονάδων.

H εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Jumbo υποχωρεί κατά 3,25% καθώς σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην έκτακτη χρηματική διανομή ύψους 0,3850 ευρώ μικτό. Άνω του 1% είναι οι απώλειες σε Aegean, Ελλάκτωρ, Εθνική, Alpha Bank, Motor Oil, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, ΔΕΗ και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών