Την είσοδό της στην Viva Wallet με την απόκτηση του 49% των μετοχών της ανακοίνωσε η JP Morgan, μετά τη συμφωνία της με τους μετόχους της ελληνικής, με παρουσία σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, neobank.

Ο αμερικανικός όμιλος θα αποκτήσει το σύνολο των μετοχών που κατέχουν σήμερα οι Hedosophia, οικογένεια Λάτση και Deca (10%).

Η συναλλαγή, το ύψος της οποίας δεν έγινε γνωστό, θα ολοκληρωθεί μετά τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Ως προς το τίμημα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιστοιχεί σε συνολική αποτίμηση της Viva Wallet πάνω από τα 1,50 δισ. ευρώ.

Σε δήλωσή του ο Τάκης Γεωργακόπουλος, Global Head της J.P. Morgan Payments, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη στρατηγική επένδυση, που θα υποστηρίξει το όραμα της Viva Wallet για την ανάπτυξή της και την προώθηση της καινοτομίας στις πληρωμές, στην αγορά των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ευρωπαϊκό περιβάλλον πληρωμών είναι διασπασμένο και εμφανίζει σημαντικές προοπτικές με περισσότερους από 17 εκατ. εμπόρους έτοιμους να εφαρμόσουν νέες λύσεις για την αποδοχή πληρωμών».

Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει το στέλεχος του αμερικανικού ομίλου, η Ευρώπη αποτελεί μία μεγάλη αγορά για την ανάπτυξη J.P. Morgan Payments στο μέλλον.

Ο Max Neukirchen, Global Head of Payments & Commerce Solutions της JP Morgan, υπογράμμισε την εμπιστοσύνη προς την τεχνολογία της εταιρείας και τη διοικητική ομάδα της Viva Wallet.

Από την πλευρά του, o CEO της Viva Wallet και συνιδρυτής της Χάρης Καρώνης, τόνισε με δήλωσή του ότι «αποστολή μας είναι να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις πληρώνονται και πληρώνουν στην Ευρώπη, με νέες ανταγωνιστικές τεχνολογίες, έχοντας σε βάθος γνώση του ευρωπαϊκού τομέα πληρωμών».

Κατά τον ίδιο, «η στρατηγική επένδυση της J.P. Morgan Payments θα επιτρέψει να πετύχουμε το στόχο μας για παροχή πληρωμών σε τοπικό επίπεδο και υπηρεσιών συναλλαγών σε μικρομεσαίες επιχειρήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Ποια είναι η Viva Wallet

Η Viva Wallet είναι ευρωπαϊκή Neobank με υποκαταστήματα σε 23 χώρες στην Ευρώπη με πάνω από 600 υπαλλήλους.

Παρέχει υπηρεσίες σε 19 διαφορετικές γλώσσες και πληρωμές σε 10 νομίσματα.

Προσφέρει σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών υπηρεσίες αποδοχής πληρωμών μέσω της καινοτόμου εφαρμογής Viva Wallet POS, των add-on Google Play συσκευών και μέσω του εξελιγμένου payment gateway σε online καταστήματα.

Επίσης, διαθέτει επαγγελματικούς λογαριασμούς με τοπικό IBAN και επαγγελματική χρεωστική κάρτα Mastercard.
Κατέχει ελληνική τραπεζική άδεια (VIVABANK SA) μετά την προ διετίας εξαγορά της Praxia Bank, καθώς και άδεια Ιδρύματος ηλεκτρονικού χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με τις διατάξεις της Οδηγίας PSD II, για δραστηριότητες στην περιοχή ΕΟΧ-31 και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις