Επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του ως ένας εκ των «γερακιών» της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ο επικεφαλής της Fed της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστικ, είπε σε συνέντευξή του στους Financial Times ότι δεν αποκλείεται η επικείμενη αύξηση των επιτοκίων να είναι κατά 50 μονάδες βάσης.

Ο Μπόστικ επανέλαβε την πρόβλεψή του ότι, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η Fed θα αυξάνει τα επιτόκιά της ανά τρίμηνο, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο, αν και οι πεισματικά υψηλές τιμές καταναλωτή θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν μια πιο ισχυρή άνοδο των επιτοκίων.

«Κάθε επιλογή είναι στο τραπέζι για κάθε συνάντηση», είπε ο Μπόστικ χαρακτηριστικά. «Εάν τα δεδομένα λένε ότι τα πράγματα έχουν εξελιχθεί με τρόπο που απαιτείται ή είναι κατάλληλη μια κίνηση 50 σημείων βάσης, τότε θα κλίνω σε αυτό. . . Εάν έχει νόημα η μετακίνηση σε διαδοχικές συναντήσεις, δεν θα έχει αντίρρηση με αυτό», είπε στην εφημερίδα.

Η συντριπτική πλειονότητα των οικονομολόγων προβλέπει ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάρτιο, αν και η Nomura Holdings Inc. αναμένει αύξηση 50 μονάδων βάσης, επικαλούμενη τα σχόλια του Πάουελ. Μια κίνηση 50 μονάδων θα ήταν η πρώτη από το 2000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή