Οι ανησυχίες της Δύσης για ενδεχόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχουν ενισχυθεί προσφάτως, καθώς ρωσικές στρατιωτικές μονάδες βρίσκονται τώρα «σε ετοιμότητα» για μια ευρείας κλίμακας εισβολή και το μέλλον μοιάζει δυσοίωνο, υποστηρίζουν σήμερα τρεις ανώτατοι αξιωματούχοι δυτικών χωρών.

Η Ρωσία έχει ενισχύσει την στρατιωτική παρουσία της, ενώ απαιτεί από το ΝΑΤΟ να εμποδίσει την Ουκρανία να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία και ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι οι προειδοποιήσεις της Δύσης ότι σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία είναι υστερικές και επικίνδυνες.

Οι αξιωματούχοι, που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, μίλησαν στο Reuters και εξήγησαν ότι δεν γνωρίζουν εάν ο Ρώσος προέδρος έχει διατάξει, ή όχι, εισβολή, εξέφρασαν όμως ανησυχίες σχετικά με την αύξηση περιστατικών προβοκάτσιας, στις περιοχές των ανταρτών, οι οποίοι υποστηρίζονται από την Ρωσία, στην Ουκρανία.

«Η ανησυχία μας σχετικά με όσα βλέπουμε στο πεδίο έχει μονάχα αυξηθεί», δήλωσε ένας εξ αυτών. «Η συνολική εικόνα που έχουμε, πρέπει να το πω, είναι πολύ ζοφερή, με σύννεφα καταιγίδας να συγκεντρώνονται στα σύνορα της Ουκρανίας».

Ένας δεύτερος αξιωματούχος σημείωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να ενισχύονται, αναπτύσσοντας μεταξύ άλλων συστήματα S-400, αεροσκάφη και τεθωρακισμένα οχήματα. Τα δύο τρίτα αυτών των τακτικών στρατιωτικών μονάδων, των ταγμάτων, βρίσκονται εντός 50 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα. Από αυτές τις μονάδες, περίπου οι μισές έχουν τώρα στρατηγικά αναπτυχθεί. «Αυτή είναι μια κίνηση  που απέχει από το να έχουν τοποθετηθεί για στρατιωτικές επιχειρήσεις και δείχνει περισσότερο ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα για στρατιωτικές επιχειρήσεις», τόνισε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Αλεξοπούλου: Το αεροδρόμιο «Λυδία» αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
Επικαιρότητα |

Θεμελίωση του αεροδρομίου «Λυδία» στην Καβάλα

Το αεροδρόμιο θα υπηρετεί τη Γενική Αεροπορία, στην οποία εντάσσονται πτητικές δραστηριότητες που δεν αφορούν σε μείζονες εμπορικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς, όπως η εκπαίδευση των επαγγελματιών πιλότων

Ακρίβεια: «Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Απεργία στο Δημόσιο στις 21 Μαΐου
Επικαιρότητα |

«Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Σε απεργία το Δημόσιο

Η ακρίβεια συνεχίζει να «ροκανίζει» το εισόδημα των Ελλήνων – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα και τα καύσιμα «στριμώχνουν» τους πολίτες, ενώ το πρόβλημα της πανάκριβης στέγασης διογκώνεται