Συνάντηση με τον Χρίστο Δήμα, υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας, είχε το πρωί της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου, ο Δρ Γιάννης Γεωργόπουλος, συνιδρυτής και Chief Medical Officer της ελληνικής νεοφυούς επιχείρησης Docandu, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της ψηφιακής υγείας.

Ο Δρ Γεωργόπουλος ανέλυσε στον κ. Δήμα τις δραστηριότητες της Docandu, μέσω της οποίας ο πολίτης και ασθενής έχει τη δυνατότητα, οποιαδήποτε στιγμή του 24ωρου και από την άνεση του σπιτιού ή οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, να ελέγξει τα συμπτώματα που τον απασχολούν και κατευθείαν -εφόσον το επιθυμεί- να μιλήσει δωρεάν με ιατρό της Docandu, ώστε να λαμβάνει σωστή και επιστημονική καθοδήγηση, αποφεύγοντας τις λανθασμένες πρακτικές αναζήτησης στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, ο Chief Medical Officer της νεοφυούς επιχείρησης, ανέπτυξε τις νέες καινοτόμες υπηρεσίες της, όπως είναι το Diabeat, η νέα ψηφιακή εφαρμογή για τον σακχαρώδη διαβήτη, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του κοινού από τον Δεκέμβριο, αλλά και το Derma Care, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα και αφορά στην έγκαιρη διάγνωση δερματολογικών παθήσεων.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας ανέδειξε τις ευκαιρίες τις οποίες θα έχει μία νεοφυής επιχείρηση όπως η Docandu, εάν ενταχθεί στο Elevate Greece, το οποίο έχει ως στόχο την χαρτογράφηση και υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με τον Δρ Γεωργόπουλο να επισημαίνει ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε διαδικασία ένταξης στην πρωτοβουλία, αναγνωρίζοντας την αξία της στο ελληνικό οικοσύστημα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups