Μία ανάσα από τις 930 μονάδες βρέθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κατάφερε μέσα σε μια συνεδρίαση να ανακτήσει τα δύο τρίτα της χθεσινής βουτιάς που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις παγκόσμιες αναταράξεις που προκλήθηκαν διεθνώς.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 927,08 μονάδες, με κέρδη 4,36%, με τον τζίρο μάλιστα να ανεβαίνει στα επίπεδα των 123 εκατ. ευρώ.

Το πρόσημο του Φεβρουαρίου

Όπως όλα δείχνουν το ΧΑ μπορεί να παλέψει ώστε το πρόσημο του Φεβρουαρίου να μην είναι αρνητικό, χαλώντας μια εικόνα που έχτισε καθόλη τη διάρκεια του μήνα, αν και ακόμη υπολείπεται λίγο πάνω από 20 μονάδες. Θα τα καταφέρει μέχρι τη Δευτέρα (;)… αυτό είναι το ερώτημα πλέον που απέμεινε από το σημερινό ισχυρό rebound που σημείωσε το ΧΑ, το οποίο μάλιστα είχε 126 τίτλους του σε θετικό έδαφος

Η «συμμετοχή» των χαρτοφυλακίων στην άνοδο ήταν μαζική σήμερα, με την εικόνα να είναι αντίστροφη της χθεσινής, κατά την οποία η μείωση του κινδύνου ήταν άκριτη. Και όπως επισημαίνουν σήμερα οι εγχώριοι αναλυτές, παρά το γεγονός ότι το διεθνές γεωπολιτικό κλίμα είναι εύθραυστο και αρνητικό, το γεγονός των τοποθετήσεων σήμερα έδωσε την εικόνα ενός υγιούς αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Έτσι, το πρώτο στοίχημα, την ανάκτηση του ΚΜΟ 200 των 893 μονάδων επιτεύχθηκε σήμερα, όπως και το δεύτερο στοίχημα που ήταν η ανάκτηση του ψυχολογικού ορίου των 900 μονάδων. Πλέον, η επόμενη δοκιμασία εστιάζει στην ανάκτηση των 930 μονάδων, αν και ακόμη αυτό το στοίχημα φαίνεται επισφαλές, στη σκιά των πυκνών γεωπολιτικών εξελίξεων που έχουν επηρεάσει και τις μακροοικονομικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα επόμενα 24ωρα είναι κρισιμότατα σε γεωπολιτικό επίπεδο, διότι θα φανεί εάν η κίνηση του Ρώσου Προέδρου επεκταθεί ή επέλθει κάποια διπλωματική λύση.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Βιοχάλκο έκλεισε στο +7,86%, ενώ Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, Εθνική, Πειραιώς, Aegean και Ελλάκτωρ σημείωσαν άνοδο που ξεπέρασε το 6%. Ισχυρή ήταν η άνοδος σε Λάμδα, ΕΛΧΑ και Motor Oil και άνω του 4% οι Μυτιληναίος, Alpha Bank και Coca Cola. Ο απολογισμός ήταν θετικοί 126 τίτλοι, ενώ ένας σε όλη την αγορά έκλεισε σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών