Η Λευκορωσία προσχώρησε στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία την Τρίτη, με τα στρατεύματα της χώρας να εισέρχονται στην περιοχή Τσερνίχοφ στη βόρεια Ουκρανία, αναφέρουν οι ουκρανικές αρχές.

Σε ένα tweet που αναρτήθηκε το πρωί της Τρίτης, το ουκρανικό κοινοβούλιο, η Verkhovna Rada, επανέλαβε προηγούμενες αναφορές ότι στρατεύματα της Λευκορωσίας βρίσκονταν σε ουκρανικό έδαφος.

«Λευκορωσικά στρατεύματα εισήλθαν στην περιοχή του Τσερνίχοφ. Την πληροφορία επιβεβαίωσε στη δημοσιότητα ο Βιτάλι Κιρίλοφ, εκπρόσωπος των δυνάμεων εδαφικής άμυνας του Βορρά. Περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα», ανέφερε το tweet.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, μια λευκορωσική φάλαγγα 33 μονάδων είχε εισέλθει στην περιοχή, που βρίσκεται βόρεια του Κιέβου, με κομμένες τις επικοινωνίες κινητής τηλεφωνίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι η χώρα του δεν σχεδιάζει να συμμετάσχει στη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Λουκασένκο αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Κιέβου ότι ρωσικά στρατεύματα επιτίθενται στην Ουκρανία από το έδαφος της Λευκορωσίας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας Belta.

Ο Λουκασένκο, ο οποίος είναι στενός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε ότι «ο στρατός της Λευκορωσίας δεν συμμετέχει σε στρατιωτική δράση και δεν συμμετείχε ποτέ».

«Μπορούμε να το αποδείξουμε αυτό σε οποιονδήποτε. Επιπλέον, η ρωσική ηγεσία δεν έθεσε ποτέ αυτό το θέμα μαζί μας – τη συμμετοχή μας στην ένοπλη σύγκρουση. Και δεν σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε σε αυτήν την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία στο μέλλον».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής