Οι δυτικές κυρώσεις έχουν «παγώσει» ρωσικά αποθέματα σε ξένο συνάλλαγμα και χρυσό ύψους περίπου 300 δισ. δολαρίων, από τα συνολικά αποθέματα ύψους 640 δισ. δολαρίων που διαθέτει η Ρωσία. Αυτό υποστήριξε σε σημερινή συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ.

Ο Ρώσος υπουργός αποκάλυψε επίσης πως η Δύση ασκεί έντονες πιέσεις και προς την Κίνα, ώστε να περιορίσει τις εμπορικές της συναλλαγές με τη Ρωσία, αλλά και να παρεμποδίσει την πρόσβαση της σε αποθέματα που διαθέτει η Μόσχα σε κινεζικό γουάν. Όμως, εξέφρασε την εκτίμηση πως το Πεκίνο δεν θα ενδώσει στις πιέσεις αυτές.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Στάση πληρωμών δεν σημαίνει πτώχευση

«Νομίζω πως ο συνεταιρισμός μας με την Κίνα θα συνεχίσει να μας επιτρέπει να διατηρήσουμε τη συνεργασία που έχουμε επιτύχει και μάλιστα, όχι μόνο να την διατηρήσουμε, αλλά και να την αυξήσουμε σε ένα περιβάλλον όπου οι δυτικές αγορές είναι κλειστές» τόνισε.

Τέλος ο κ. Σιλουάνοφ αποκήρυξε την σεναριολογία για τον κίνδυνο πτώχευσης της χώρας του ξεκαθαρίζοντας πως όλες οι υποχρεώσεις της Ρωσίας όσον αφορά την αποπληρωμή των χρεών της θα εξυπηρετηθούν, αν και εξήγησε ότι για όσο διάστημα τα κρατικά αποθέματα έχουν «παγώσει» η αποπληρωμή προς τους πιστωτές θα γίνεται σε ρούβλια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή