Δεν γίνεται καμία συζήτηση αναφορικά με την πιθανότητα μιας συνάντησης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό Tass.

Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε στις 22 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες πριν από την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ότι μια σύνοδο κορυφής «ασφαλώς δεν ήταν στα σχέδια» της Ουάσιγκτον και ότι θα έπρεπε πρώτα να αποκλιμακωθεί η κατάσταση.

Δεν έχει γίνει επίσημο αίτημα από την Ουκρανία

Εξάλλου, το Κρεμλίνο δεν έχει λάβει κανένα αίτημα από το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν, σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο της ρωσικής προεδρίας.

Η Μόσχα διαμήνυε ότι ο Πούτιν δεν θα αρνιόταν μια συνάντηση με τον Ζελένσκι για να συζητηθεί το πώς θα μπορούσαν να τερματιστούν οι εχθροπραξίες. Η Ουκρανία έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη απευθείας συνομιλίες και ο Ζελένσκι είπε την Κυριακή ότι οι Ουκρανοί διαπραγματευτές προσπαθούν να οργανώσουν μια τέτοια συνάντηση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση