«Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής είναι άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος μέσω συγκράτησης της αύξησης των τιμών, καθώς και μέτρα στήριξης του εισοδήματος μέσω μείωσης της φορολογίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο του OT FORUM, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ.

Σημείωσε ότι γνωρίζει πως τα μέτρα δεν αρκούν, όμως «δεν υπάρχει χώρα που με μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα να μπορεί να απορροφήσει όλες τις αυξήσεις».

Χαρακτήρισε «ουκ ευκαταφρόνητη» την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ανακοινωθεί την Πρωτομαγιά, χωρίς ωστόσο να δώσει μία τάξη μεγέθους. Όσον αφορά τις μειώσεις φορολογικών συντελεστών, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε οριζόντια μείωση «διότι προτιμούμε τα στοχευμένα μέτρα» τα οποία ωφελούν περισσότερο αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τις ελαφρύνσεις.

Όσον αφορά στα θέματα της ενέργειας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι έχουμε επιμείνει σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, «το “εξοικονομώ” τρέχει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Μειώνει τον τελικό λογαριασμό στο νοικοκυριό, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, δημιουργεί πολλές θέσεις απασχόλησης, στηρίζει εγχώρια βιομηχανία, μπορεί να έχει μόνο όφελος για την οικονομία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα OT FORUM