Ύφεση της αμερικανικής οικονομίας στο εγγύς μέλλον «βλέπουν» στελέχη του ανώτατα στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου, σύμφωνα με μεγάλη ετήσια δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Goldman Sachs.

Συγκεκριμένα, καταγράφοντας μια «σαφή μετατόπιση των προοπτικών παγκοσμίως», η έκθεση της Goldman υποστηρίζει πως πάνω από το 60% των 328 chief investment officers και chief financial officers του ασφαλιστικού κλάδου, οι οποίοι διαχειρίζονται assets αξίας 13 τρισ. δολαρίων, προέβλεψε πως η κυριότερη οικονομική δύναμη του πλανήτη θα βιώσει μια επιβράδυνση μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Οι κίνδυνοι

Ως ένα από τα τρία κορυφαία μακροοικονομικά προβλήματα που συνιστούν υψηλό ρίσκο για τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια θεωρείται ο πληθωρισμός από το 59% των ερωτηθέντων, με το 28% να το θεωρεί το κυριότερο πρόβλημα. Έτερο βασικό ρίσκο είναι η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής από την Fed, που μάλιστα για το 20% των στελεχών είναι το κορυφαίο πρόβλημα.

Η απαισιόδοξη στροφή των στελεχών έρχεται σε ένα διάστημα που ο πόλεμος επιβαρύνει το κλίμα και θέτει σε κίνδυνο την πορεία ανάκαμψης των οικονομιών από την κρίση της πανδημίας, την ώρα που οι κεντρικές τράπεζες όπως η Fed υποχρεώνονται σε σκλήρυνση της στάσης τους για να περιορίσουν τις πληθωριστικές πιέσεις. Ο πόλεμος εξάλλου επιβαρύνει το πρόβλημα που ήδη υπήρχε στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και τις ελλείψεις πρώτων υλών.

Δεν είναι τυχαίο πώς πάνω από το ένα τρίτο των στελεχών του ασφαλιστικού κλάδου τοποθέτησε τα commodities μεταξύ των τριών assets που θα φέρουν τις υψηλότερες αποδόσεις τους επόμενους 12 μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή