
Την απόσυρση της Nokia από τη ρωσική αγορά ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της φινλανδικής πολυεθνικής, Πέκα Λούντμαρκ, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Ericsson, τη Δευτέρα, ότι αναστέλλει επ’ αόριστον τις δραστηριότητές της στη χώρα.
Αν και ο τομέας των τηλεπικοινωνιών έχει εξαιρεθεί από ορισμένες κυρώσεις για ανθρωπιστικούς και άλλους συναφείς λόγους, η Nokia θεώρησε ότι η έξοδος από τη Ρωσία ήταν η μόνη επιλογή.
«Απλώς δεν βλέπουμε καμία πιθανότητα να συνεχίσουμε στη χώρα υπό τις παρούσες συνθήκες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Πέκα Λούντμαρκ σε συνέντευξή του.
Πρόσθεσε ότι η Nokia θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους πελάτες κατά τη διαδικασία εξόδου, καθώς και ότι δεν ήταν δυνατό να πει σε αυτό το στάδιο πόσο χρόνο θα διαρκέσει η απόσυρση.
«Χαμηλές πτήσεις»
Τόσο η Nokia όσο και η Ericsson πραγματοποίησαν χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό πωλήσεων στη Ρωσία, όπου κινεζικές εταιρείες όπως η Huawei και η ZTE έχουν μεγαλύτερο μερίδιο.
Η Ρωσία βρίσκεται επίσης σε διαμάχη με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, χώρες καταγωγής της Nokia και της Ericsson αντίστοιχα, σχετικά με το ενδιαφέρον τους να ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ. Πίεζε επίσης τις εταιρείες να αρχίσουν να κατασκευάζουν δίκτυα χρησιμοποιώντας μόνο ρωσικό εξοπλισμό, προσπαθώντας να πείσει τη Nokia και την Ericsson να δημιουργήσουν εργοστάσια στη χώρα.
Ο Λούντμαρκ είπε ακόμα ότι η Nokia δεν θα εφαρμόσει σχέδιο που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο για σύσταση κοινής επιχείρησης με τη ρωσική YADRO για την κατασκευή σταθμών βάσης τηλεπικοινωνιών 4G και 5G.
«Στον αέρα» 2.000 εργαζόμενοι
Η απόφαση της Nokia να εγκαταλείψει τη Ρωσία θα επηρεάσει περίπου 2.000 εργαζόμενους, αν και υπάρχει πιθανότητα σε ορισμένους από αυτούς να προσφερθεί εργασία σε άλλα μέρη του κόσμου, δήλωσε ο Λούντμαρκ.
Η Nokia έχει περίπου 90.000 υπαλλήλους παγκοσμίως.
«Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά για να μπορέσουμε να σκεφτούμε ξανά την επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα», σημείωσε ο Λούντμαρκ.


Latest News

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια

Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ πέρυσι
Οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους στην Αμερική ελέγχουν τον πλούτο του έθνους σε επίπεδα ρεκόρ

100 ημέρες χάους και ελάχιστα αποτελέσματα από το DOGE του Μασκ
Αδηλο το μέλλον του υπουργείου αποτελεσματικότητας μετα την αποχώρηση Μασκ - Η κριτική για έλλειψη διαφάνειας και τα πενιχρά αποτελέσματα

Από τα τρένα στα... τανκς - Η ιστορική στροφή της Γερμανίας που γεννά ευκαιρίες
Τι αναφέρει δημοσίευμα των FT για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου

H μεγάλη αντεπίθεση της Volkswagen στην Κίνα
Τρία καινούργια μοντέλα σχεδιασμένα ειδικά για την κινεζική αγορά παρουσίασε η γερμανική εταιρεία στη Σανγκάη

Η Nestle παγώνει τις τιμές για να μη χάσει καταναλωτές
Οι δασμοί πυροδοτούν σενάρια ύφεσης και πτώσης της κατανάλωσης - Σε άνοδο τα προϊόντα private label
![Φιλίπ Λέιν [ΕΚΤ]: Οι δασμοί Τραμπ είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/lane-ecb-600x432.jpg)
Λέιν: Οι δασμοί είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη
Ο Φιλίπ Λέιν εμφανίστηκε αισιόδοξος - Τι ανακοίνωσε για τα επιτόκια