Ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε πάνω από το επίπεδο των 900 μονάδων στην πρώτη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, κλείνοντας με κέρδη της τάξεως του 1,23% στις 917,41 μονάδες.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε θετικό έδαφος χωρίς να ανησυχήσουν οι αγοραστές, ο χαμηλός τζίρος παραμένει τροχοπέδη στη διευθέτηση της κατευθυντικότητας, καθώς δεν υπάρχει σοβαρό αγοραστικό ενδιαφέρον ώστε να εδραιωθεί η ανοδική τάση.
Όπως και νά’χει πάντως, το momentum παραμένει ανοδικό και μάλιστα σε μια δύσκολη ημέρα για τις ευρωαγορές, με τον γερμανικό DAX40 και τον πανευρωπαϊκό Eurostoxx50 να κινούνται πέριξ του -1%.

Πρωταγωνιστής ήταν σαφώς η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία υπεραπέδωσε όλων σε συνέχεια της τεχνικής της κίνησης, χτυπώντας σε σοβαρές αντιστάσεις, παρέα με τον τραπεζικό κλάδο που είχε πολύ καλή συμπεριφορά. Ειδική μνεία για τη ΜΠΕΛΑ, που με πλάτη τα -για άλλο ένα τρίμηνο- εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα, κατάφερε να συνεχίσει την ανοδική της αντίδραση, με τη διευκρίνιση ότι ακόμα κι έτσι βρίσκεται υποτιμημένη συγκρίνοντας με πολλές άλλες στο ΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News