Την επιπρόσθετη επιδότηση των αγροτών – παραγωγώνσε σε αγροτικό ρεύμα, με αναδρομική ισχύ και ανεξαρτήτως ισχύος παροχής, ζητά σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, η Γενική Συνομοσπονδία Παραγωγών Επαγγελματικών και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει, ότι για την επιδότηση των λογαριασμών Ηλεκτρικής Ενέργειες για τους Επαγγελματίες Καταναλωτές (Επαγγελματική Βιομηχανική Αγροτική Χρήση) σε παροχή ισχύος μέχρι 35 kVA επιδοτείται το σύνολο της κατανάλωσης επιπρόσθετα με 100 ευρώ/MWh και μάλιστα με αναδρομική ισχύ (Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος). «Συνεπώς η συνολική μοναδιαία επιδότηση των κατηγοριών ανέρχεται σε 230 ευρώ/MWh», τονίζει.

Την ίδια στιγμή η Γενική Συνομοσπονδία, υπενθυμίζει στην επιστολή της τις ιδιαιτερότητες που αφορούν τους αγρότες – παραγωγούς: «Το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταποιητικών και κτηνοτροφικών μονάδων και αυτών που διαθέτουν γεωτρήσεις οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και τα 300 μέτρα βάθος, καθώς και αποθηκευτικούς χώρους (ψυγεία), με αποτέλεσμα οι παροχές τους να φτάνουν σε ισχύ τουλάχιστον τα 85kVA».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΕΕ: Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα
AGRO |

Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα

Ως μέρος των προτάσεών της για την ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα τροφίμων, η Κομισιόν θα προτείνει νέους κανόνες για τη διασυνοριακή επιβολή κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών