Συμβατή με την πορεία της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ προκειμένου να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό, θεωρεί η πρόεδρος της Federal Reserve του Σαν Φρανσίσκο, Μέρι Ντάλι

Καθώς η Fed είναι έτοιμη να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο στο 2,5% κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους και να ανακοινώσει την έναρξη των μειώσεων στον ισολογισμό της στη συνεδρίαση πολιτικής της στις 3-4 Μαΐου, είπε, «η προοπτική μου είναι ότι η οικονομία θα έχει μια ήπια προσγείωση».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από ομιλία της στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα πρόσθεσε ωστόσο, ότι η αμερικανική οικονομία δεν θα οδηγηθεί σε ύφεση»

Εάν υπάρξει ύφεση, είπε, θα είναι σύντομη και ήπια, θέμα μερικών τριμήνων με ανάπτυξη «λίγο λίγο κάτω από το μηδέν» και όχι αρκετή για να εκτροχιάσει μια μακροπρόθεσμη επέκταση.

Ταυτόχρονα, είπε, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά βρίσκουν «παρηγορητικό» το γεγονός ότι η Fed αυξάνει τα επιτόκια. Κάτι τέτοιο, είπε θα συμβάλει στη μείωση του υπερβολικά υψηλού πληθωρισμού.

Είναι «πρόωρο», είπε η Ντάλι , να κρίνουμε πόσο θα πρέπει τελικά να αυξηθούν τα επιτόκια. Καθώς η Fed αυξάνει τα επιτόκια, είπε ότι θα αξιολογήσει τον οικονομικό αντίκτυπο της αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ, τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και την κατάσταση των αλυσίδων εφοδιασμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή