Όχι με ένα, αλλά με δύο μεγάλα funds, βρίσκεται σε συνομιλίες η κορυφαία εταιρεία παιχνιδιών Mattel Inc. για την πιθανότητα εξαγοράς της, μια είδηση που έχει εκτοξεύσει την μετοχή της στο υψηλότερο σημείο εδώ και 18 μήνες.

Οι συνομιλίες με την κατασκευάστρια των Barbie, των Fisher-Price και των Hot Wheels βρίσκονται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο τόσο για το Apollo Global Management όσο και για το L Catterton fund. Έτσι, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως τελικά η εξαγορά της εταιρείας θα προχωρήσει, ωστόσο η σεναριολογία ήταν αρκετή για να εκτοξεύσει την μετοχή της κατά τουλάχιστον 13% σήμερα, ανεβάζοντας την χρηματιστηριακή της αξία στα 8,7 δισ. δολάρια.

Η Mattel, η δεύτερη κυριότερη αμερικανική εταιρεία παιχνιδιών μετά την Hasbro Inc., έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να βελτιώσει τις οικονομικές της επιδόσεις. Υπό την διεύθυνση του Ύνον Κράιτζ, που ανέλαβε τα ηνία το 2018 προχωρώντας σε αναδιάρθρωση της επιχείρησης και του προσωπικού της, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην κερδοφορία και σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Μάλιστα, σήμερα, μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου, πρόκειται να ανακοινώσει τα νεότερα οικονομικά της στοιχεία που αναμένεται να δείξουν πωλήσεις ύψους 5,5 δισ. δολαρίων και κέρδη ύψους 903 εκατ. δολαρίων.

Αναλόγως τα επόμενα χρόνια η εταιρεία αναμένεται να αποκομίσει σημαντικά κέρδη, όχι μόνο από τον κλάδο των παιχνιδιών, αλλά και από τα δικαιώματα των κινηματογραφικών ταινιών που συνδέονται με χαρακτήρες των παιχνιδιών της, όπως η ταινία της Μπάρμπι, που θα κάνει πρεμιέρα το 2023 με πρωταγωνίστρια την Μάργκο Ρόμπι. Η εταιρεία έχει σχέδια για τουλάχιστον άλλες δώδεκα ταινίες, ενώ σχεδιάζει την επέκταση της στην τηλεόραση και τα ψηφιακά παιχνίδια.

Απέναντι της βρίσκονται δύο γνωστά αμερικανικά fund με γεμάτα ταμεία από την περσινή ανάκαμψη των αγορών. Αν και κανένα δεν δέχτηκε να σχολιάσει την είδηση που μεταδόθηκε πρώτη από την Wall Street Journal και κατόπιν από αρκετά αμερικανικά μέσα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή