Η Apple ξεκίνησε τη λειτουργία του Self Service Repair, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενός ηλεκτρονικού καταστήματος που επιτρέπει στους κατόχους iPhone να αγοράζουν εξαρτήματα ώστε να αποκαταστήσουν βλάβες των συσκευών τους.

Η κίνηση της αμερικανικής εταιρείας ήρθε σαν αποτέλεσμα της δράσης του κινήματος «δικαίωμα στην επισκευή» το οποίο κατάφερε να ασκήσει επαρκείς πιέσεις στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή ώστε να δοθεί στους τελικούς καταναλωτές περισσότερος έλεγχος στα τεχνολογικά προϊόντα.

Το νέο πρόγραμμα, που είχε επίσημα ανακοινωθεί τον περασμένο Νοέμβριο, θα προσφέρει πάνω από 200 εξαρτήματα και εργαλεία στους τελικούς καταναλωτές τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν για την επισκευή συσκευών iPhone 12, iPhone 13 και το τρίτης γενιάς iPhone SE.

Στα τμήματα που θα μπορούν να επισκευαστούν περιλαμβάνονται η οθόνη, η μπαταρία και η κάμερα, με τη χρήση νέων εργαλείων, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Apple. Τα εξαρτήματα θα είναι αυθεντικά και η τιμή τους θα είναι ίδια με την τιμή που προμηθεύονται ανταλλακτικά και τα επίσημα επισκευαστικά κέντρα.

Αργότερα μέσα στη χρονιά η Apple θα εμπλουτίσει το επισκευαστικό της πρόγραμμα με εγχειρίδια, εξαρτήματα και εργαλεία για την επισκευή και συγκεκριμένων υπολογιστών Mac. Το Self Service Repair ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες με την προοπτική να επεκταθεί και άλλες χώρες, εντός του 2022, ξεκινώντας από την Ευρώπη.

Σε επίπεδο κόστους, οι πελάτες μπορούν να νοικιάσουν εργαλεία για μία εβδομάδα έναντι 49 δολαρίων, με δωρεάν αποστολή, στην περίπτωση που δεν επιθυμούν την αγορά τους. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις οι πελάτες θα μπορούν να λαμβάνουν πίστωση εάν επιστρέψουν τα χρησιμοποιημένα εξαρτήματα για ανακύκλωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί